h i r d e t é s

Életfogytiglani fegyházra ítéltek egy oroszlányi nőt halálra késelő férfit

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Életfogytiglani fegyházra ítéltek egy oroszlányi nőt halálra késelő férfit

2021. február 17. - 14:26

 

A Tatabányai Törvényszék életfogytiglani fegyházra ítélt első fokon szerdán egy férfit, aki alkalmi nőismerősét 17 késszúrással megölte.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az elkövető 25 év letöltése után bocsátható feltételes szabadlábra és köteles megfizetni a 11 millió forintos bűnügyi költséget.

A bíró iratismertetése alapján 2019. december 30-án a hajléktalan életmódot folytató áldozat és az elkövető - akik között korábban alkalomszerű kapcsolat volt - egy lakásban italozott, szexuális kapcsolatot létesített, majd a férfi 17 szúrást ejtett a nőn és elvágta a torkát. A rendőrség a térfigyelő kamerák alapján azonosította és néhány nap múlva az utcán véres ruhában elfogta a férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az első tárgyaláson ismertetett vélemények szerint az elkövető nem szenved kóros elmeállapotban, intelligenciája átlagos. Örömtelen élete miatt személyisége beszűkült, elmagányosodás jellemzi.
Az ítélet nem jogerős. Az ügyész a feltételes szabadlábra bocsátás határidejének meghosszabbításáért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s