h i r d e t é s

Életminőség javítása egyszerűen: az otthoni hidromasszázsról

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Életminőség javítása egyszerűen: az otthoni hidromasszázsról

2023. szeptember 20. - 13:35

Annak ellenére, hogy mindig vannak az életünkben olyan történések és helyzetek, amiken nem tudunk változtatni, mégis sokat tehetünk azért, hogy legalább a stresszt minimálisra csökkentsük. Ennek egyik remek eszköze lehet egy otthoni kis wellness-sarok, aminek nem kell se nagynak, se drágának lennie. Már egészen olcsón is megoldhatjuk a kérdést, például egy hidromasszázs zuhanypanellel. 

Mi az a hidromasszázs?

A hidro- előtaggal talán mindenki tisztában van, a vízzel kapcsolatos tevékenységek és tárgyak elé kerül. A hidromasszázs tehát vízzel végzett masszázst jelent. A wellness-fürdők medencéiből ismerősek lehetnek a szökőkútként feltörő vízsugarak vagy ép azok, amik különböző panelekből zuhanyként ömlenek le. Ezek is mind a masszírozást szolgálják. Nagyon jót tesz a hátnak, deréknak, a váll környékének.

A fürdőkben általában foglaltak azok a helyek, ahol a masszírozó vízsugarak előtörnek. Sokszor nem egyszerű a közelükbe férkőzni. A vízsugár erősségét a medencékben általában nem szabályozhatjuk, talán arról is van tapasztalatunk, hogy túl erős vagy épp túl gyenge. Az sem jó, ha túlzottan megdolgozza az izmokat, hiszen így többet árt, mint használ.

Az otthoni hidromasszázsban éppen az a jó, hogy nemcsak a vízsugarak erősségét állíthatjuk, így fokozatosan szoktatva az izmokat a masszázshoz, hanem a “hely” is mindig rendelkezésre áll, maximum a család többi tagjával kell megbeszélni, ki mikor szeretne masszíroztatni.

Egy nehéz nap után semmi se esik olyan jól, mint a relaxáló vízsugarak.

Hogyan kerülhet hidromasszázs a fürdőszobába?

Miután láttuk, hogy mit is takar a hidromasszázs, adódik a kérdés, hogy ezt hogyan lehet megvalósítani a fürdőszobában. Szerencsére több megoldás is a rendelkezésünkre áll. Alapvetően háromféleképpen jelenhet meg: hidromasszázs zuhanykabin, hidromasszázs kád vagy hidromasszázs zuhanypanel formájában. Mi a különbség közöttük? Vegyük végig!

A hidromasszázs zuhanykabinnál eleve egy olyan zuhanykabint szerezhetünk be, aminek része a masszázs funkció. Több fúvókán keresztül érkeznek a vízsugarak, amik erősségét állíthatjuk is. A kabinok messze nemcsak a masszázst kínálják, hanem a legtöbbjük LED-világítással és hangszóróval is el van látva, így teljessé tehető a wellness-élmény. Természetesen egy ilyen kabin nem olcsó mulatság. Mérettől függően 170 000 Ft-tól egészen 400 000 Ft-ig változhat az áruk. Lehet kapni ívelt vagy szögletes, fekete keretes vagy sarokba illeszthető kivitelben.

A hidromasszázs kádba elfeküdve a teljes test átmasszíroztatható, viszont több helyet igényel, mint egy zuhanykabin, a kisebb fürdőkbe nem biztos, hogy érdemes ilyet választani. A hidromasszázs funkciót biztosítják a pezsgőfürdők is, amikből már felfújható változat is kapható. Ezek kihelyezhetők a kertbe is, így nem a fürdőszoba terét foglalják el.

A hidromasszázs zuhanypanel a három megoldás közül a legolcsóbb, ráadásul sima zuhanykabinba is beépíthető utólag. Semmi gond tehát, ha már kész a fürdőszobánk, és később jövünk rá, hogy szeretnénk egy ilyen panelt. A panelek között van olyan, ami egyenes falhoz való, és olyan is, ami a sarokba illeszthető. Színben is széles a választék a bronzos árnyalattól az inoxon és fehéren át egészen a feketéig. Ha tehát a legkisebb költséggel szeretnénk valami változtatást a fürdőszobába, akkor a hidromasszázs zuhanypanel a megoldás. Ezek már 110 000 Ft körül elérhetők, tehát nem kell több százezer forintot kicsengetni értük.

Mit tud egy hidromasszázs zuhanypanel?

Egy hidromasszázs zuhanypanel szinte ugyanazokat a funkciókat tudja, mint egy zuhanykabin. Masszázs-, vízesés- és kézi zuhanyzó funkciót is ellátnak. Úgynevezett tűfúvókákon keresztül érkeznek a masszírozó vízsugarak.

Ha tehát egy hidromasszázs zuhanypanelt szereltetsz be, akkor nem kell lemondanod a hagyományos zuhanyzóról sem, hiszen a kézi funkció ezt szolgálja. Stílusos és egyedi kialakítása szépen beilleszthető a különféle zuhanykabinokba, sőt az úgynevezett walk-in zuhanyzókba is, ahol csak egy fal választja el a zuhanyzót a fürdőszoba többi részétől. A sokféle szín és forma szintén azt szolgálja, hogy a legkülönfélébb stílusú fürdőszobák mindegyikéhez lehessen választani egy panelt.

A rusztikusabb, klasszikus vagy vintage fürdőszobák remek párja a bronzszínű zuhanypanel, míg a modern, minimalista fürdőszoba a fekete vagy inox árnyalatokat fogja jobban kedvelni.

A zuhanypanelek tisztántartása is egyszerű, a rozsdamentes acél pedig gondoskodik arról, hogy a panel jól bírja az állandó vizes közeget. Ha a vízkövet szeretnénk néha eltávolítani, akkor arra figyeljünk, hogy lehetőleg ne használjunk vegyszereket. A fenntartható tisztítás jegyében egy kis ecetes víz is gyönyörűen leoldja a vízkövet. A vízkő akkor lehet probléma, ha olyan helyen élünk, ahol kemény a víz.

A modern zuhanykabinok és panelek anyaga egyébként legtöbbször cseppmentes marad a használat után, de ha biztosra akarunk menni, akkor egy puha törlővel végigszaladhatunk rajta. Biztos, hogy kicsik és nagyok kedvence lesz a hidromasszázs zuhanypanel. Nehéz lesz kiszállni a zuhany alól.