fbpx Elhagyott kórházépületre költöttek több mint 1 milliárdot, hogy járási hivatal lehessen belőle Ózdon | CIVILHETES

h i r d e t é s

Elhagyott kórházépületre költöttek több mint 1 milliárdot, hogy járási hivatal lehessen belőle Ózdon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elhagyott kórházépületre költöttek több mint 1 milliárdot, hogy járási hivatal lehessen belőle Ózdon

2021. július 02. - 17:52

 

Átadták a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal új ózdi járási hivatalát pénteken, a közigazgatási egységet egy éveken át üresen álló, elhagyott kórházépületből alakítottak ki. A város központi részén található létesítményt több mint egymilliárd forintból újították fel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal új ózdi járási hivatalának látványterve - Forrás: kormanyhivatal.hu

Az avatáson György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára azt mondta, hogy a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította az épület rekonstrukcióját múlt ősszel.

A fejlesztés azzal a kormányzati célkitűzéssel összhangban valósult meg, hogy a területi közigazgatás korszerű és versenyképes infrastrukturális feltételek mellett, ügyfélbarát módon működjön - tette hozzá.

Az államtitkár közölte: a kormány tíz évvel ezelőtt határozta el, hogy a területi közigazgatásban jelentős változásokat hajt végre.

Azóta létrejöttek a járási hivatali rendszerek, megtörtént a kormányablakok fejlesztése. Ma már több mint háromszáz olyan hivatal van az országban, ahol az ügyfelek kulturált körülmények között intézhetik ügyeiket - tudatta.

Az ózdi épület földszintjén kormányablak és okmányirodai osztály, emeletén hatósági és gyámügyi osztály várja az ügyfeleket. A járási hivatal tevékenységén túlmenően családtámogatási, nyugdíj- és egészségbiztosítási, földhivatali, népegészségügyi, élelmiszerbiztonsági és állategészségügyi, valamint építési ügyek is intézhetők az épületben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal 2,587 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban. Ebből a megye hét járásában 18 kormányhivatali ingatlanban építettek ki hőszivattyús, illetve napelemes rendszert, új gépészeti megoldásokat alakítottak ki, nyílászárókat cseréltek, hőszigetelték a homlokzatokat, valamint korszerűsítették a fűtési és világítási rendszert. (MTI)


 

h i r d e t é s

Kommentek