fbpx Ellenzéki kerületek ellen folytat eljárást a kormányhivatal | CIVILHETES

h i r d e t é s

Ellenzéki kerületek ellen folytat eljárást a kormányhivatal

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Ellenzéki kerületek ellen folytat eljárást a kormányhivatal

2021. május 06. - 07:15

 

Jogellenes, lakosságot érintő díjemelések miatt kilenc budapesti önkormányzattal szemben eljárást indított a Fővárosi Kormányhivatal – írja az MTI.

A kormányhivatal közleményében azt írta, hogy nyolc budapesti kerület önkormányzata, valamint a fővárosi önkormányzat figyelmen kívül hagyták a kormány azon rendelkezését, amely szerint 2021 végéig nem növelhetik a lakosság terheit.

A kormány döntésének betartása érdekében Budapest Főváros Kormányhivatala az összes fővárosi kerület döntéseit megvizsgálta és megállapította, hogy nyolc baloldali vezetésű kerületi önkormányzat" (I., IV., VII., VIII., IX., XI., XIV. és XVIII.), valamint a fővárosi önkormányzat megsértette a jogszabályt, amikor lakossági díjemelésekről, illetve kötelezetti kör kiterjesztéséről döntöttek” – írták.

Hozzátették, hogy a kormányhivatal ezért összesen tizenhárom törvényességi eljárást indított. A JOGSZABÁLYELLENES DÖNTÉSEK PARKOLÁSI DÍJAKAT, LAKBÉREKET, KOMMUNÁLIS ADÓT, ANYAKÖNYVI, GYERMEKÉTKEZTETÉSI ÉS KÖZTERÜLET-HASZNÁLATI DÍJAT IS ÉRINTENEK – ÁLL A KÖZLEMÉNYBEN. (Index)


 

Kommentek

h i r d e t é s