fbpx Eltörték egy német utas karját Ferihegyen a rendőrök | CIVILHETES

h i r d e t é s

Eltörték egy német utas karját Ferihegyen a rendőrök

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Eltörték egy német utas karját Ferihegyen a rendőrök

2014. április 25. - 17:49
0 komment

 

Intézkedés közben eltörték egy német férfi karját a rendőrök a Liszt Ferenc repülőtéren április 23-án – tudta meg a hvg.hu.

Az utas védője, Gerő Tamás elmondta, egy légikisasszony kérte a beavatkozást, mert állítása szerint a férfi a kezére ütött, az utas ezt tagadta. Az ügyvéd szerint eltúlzott volt az egyenruhások fellépése, az Országos Rendőr-főkapitányság szerint a német férfi nem tett panaszt, így eljárás sem indult a rendőrökkel szemben. A kényszerítő eszközök használatát azonban minden esetben kötelező kivizsgálni.

Egy hatvan éves német férfi a WizzAir reggeli járatával akart elutazni Budapestről Dortmundba április 23-án, végül egy nappal később darabosan eltörött, felkötött karral jutott haza egy repülőtéri incidens után.

Gerő Tamás, az utas ügyvédje azt mondta lapunknak, a férfit a beszállókártya ellenőrzés után a repülőtéri alkalmazott a biztonsági őrhöz küldte, mert szerinte kellett volna egy címke a kézipoggyászára, a biztonságiaktól azonban nem kapott ilyet. Ezután a német utas nem akart újra sorba állni és besétált a váróterembe, ami nem tetszett az alkalmazottnak, aki a férfi után ment, s szóváltást követően dulakodni kezdtek, ami miatt a jegy is elszakadt. Eközben a reptér munkatársnője szerint a német állampolgár ráütött a kezére, ami közfeladatot ellátó személy elleni erőszaknak számít, emiatt hívta a rendőröket.

Javulunk

Az eddigi legmagasabb színvonalat érte el az utaskiszolgálás minősége az első negyedévben a budapesti repülőtéren - közölte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője csütörtökön az MTI-vel.

 

index.hu

{flike}

{jcomments on}


 

h i r d e t é s