h i r d e t é s

Élvezzük ki a kellemes időt, a héten még nem int búcsút a sok napsütés

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Élvezzük ki a kellemes időt, a héten még nem int búcsút a sok napsütés

2019. szeptember 10. - 06:16

 

Keddtől szárazabb, naposabb, azaz jóval kellemesebb napok következnek! - írja az idojaras.hu.

Talaj menti köd a felvidéki Óbást közelében 2019. szeptember 5-én. Forrás: MTI/Komka Péter

A jóidő egészen a hétvégéig kitart, azonban a reggelek már ősziesen hűvösek lesznek! Kedden délelőtt a párafoltok megszűnnek, csak kevés felhő lesz az égen. Csapadék nem alakul ki.  Délután a többórás napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek az égen, de ezekből csapadék nem lesz. Időnként megélénkül a déli szél, a csúcshőmérséklet 20, 25 fok körül várható.

Orvosmeteorológia

Kedden front nem érkezik térségünkbe, délután nagyon kellemes időre számíthatunk. A humánmeteorológiai helyzeten markáns hatás nem ront, a hűvös reggel okozhat némi panaszt. - írja a meteoklinika.hu.

Kedden frontmentes idő várható, napközben országszerte kellemes komfortérzetre számíthatunk. A reggel azonban hűvösnek ígérkezik, így könnyen megfázhat, ha nem öltözik megfelelően. Egy őszi kabát és vastagabb pulóver is elkél, könnyen meghűlhet, ha alulöltözik. Foltokban párássá válik a levegő, a nyirkos és hideg időben erősödnek az ízületi panaszok: a kopásos bántalmakkal élők fájdalmai fokozódhatnak. Ha egy könnyed átmozgatással, reggeli tornával indítja a napot, akkor energikusabban is indulhat a délelőtt. A napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, délután kellemesen alakul a hőérzet. Amennyiben vérnyomáspanaszokkal és a keringési rendellenességekkel küzd, a nagy napi hőingás is okozhat némi kellemetlenséget.

A humánmeteorológiai és az időjárási helyzet is kedvez a szabadtéri programoknak, kirándulásoknak, ha éppen ideje nyílna rá. A tiszta levegőn jólesik a séta, az ideális hőmérsékletű időben sportoláshoz, kiránduláshoz is könnyen kedvet kaphat. A sok napsütés hatására a hangulat, a közérzet is jelentősen javul, ha teheti, töltsön minél több időt a friss levegőn! A Dunántúlon megélénkülhet a légmozgás, ez enyhe fejfájást válthat ki, de estére mérséklődnek a tünetek.

A közlekedők reggel néhol ködfoltokkal találkozhatnak, amelyek területén ajánlott lassabban vezetni a nagymértékben lecsökkent látástávolság miatt. Ezen kívül a napsütés is zavaró lehet, különösen az alacsony napállású reggeli és esti órákban, napszemüveget célszerű az utastérbe készíteni. Az élénk légmozgás nyugaton csökkentheti kismértékben a menetstabilitást.

Vezető tünetek a mai napon: keringési panaszok, fáradtság, ízületi bántalmak.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s