h i r d e t é s

Embertelen: 33 órát vártak az utasok étlen-szomjan a Liszt Ferenc repülőtéren

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Embertelen: 33 órát vártak az utasok étlen-szomjan a Liszt Ferenc repülőtéren

2019. július 19. - 08:38

130 ember virrasztott a terminálon.

Illusztráció: pixabay.com

33 órát várakozott 130 utas a budapesti repülőtéren, mert egy prágai légitársaság Korfuba induló repülője másfél napot késett.

A Ferihegyi repülőtér várójában 130 kétségbeesett és dühös utas virrasztott étlen-szomjan, míg a gyerekek a földön aludtak takarókon másfél napon keresztül. Az utasok egy prágai légitársaság repülőjére szerettek volna felülni, hogy eljussanak Korfura, ám állítólag legalább 4 alkalommal változott a felszállás időpontja.

Kora délután kellett volna a gépnek elindulni, de még másnap este is bizonytalan volt a felszállás időpontja. A légitársaság alkalmazottjai szűkszavúak voltak, nem tudtak megnyugtató válaszokat adni. 

A pórul járt utasok feljelentették az utazási irodát és a légitársaságot is. Az utazási iroda szerint nekik nem kellett volna szállást biztosítaniuk, a légitársaság pedig nem tartja magát felelősnek, ugyanis szerintük vis maior helyzet alakult ki. Az ügyvéd szerint viszont az utazási irodának és a légitársaságnak kompenzálnia kell az utasokat, mert ez nem vis maior helyzet volt.

A repülőjegyek árát mindenesetre biztos, hogy vissza kell térítenie a repülős cégnek.

blikk.hu