fbpx Embertelennek tartják Orbánék ötletét: vörös plakáttal jelölik a fertőzésgyanús otthonokat | CIVILHETES

h i r d e t é s

Embertelennek tartják Orbánék ötletét: vörös plakáttal jelölik a fertőzésgyanús otthonokat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Embertelennek tartják Orbánék ötletét: vörös plakáttal jelölik a fertőzésgyanús otthonokat

2020. március 25. - 08:03

 

Pozsony nem akarja követni Magyarország példáját, s Szlovákiában nem kívánnak piros lapot feltüntetni a katanténra kötelezett személyek ingatlanjának bejáratán. - írja a nepszava.hu.

Házi karanténra figyelmeztető tábla egy családi ház ablakában Nagykanizsán 2020. március 16-án. Az új koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a házi karanténban lévőknek figyelmeztető táblát kell kihelyezniük jól látható helyre. MTI/Varga György

Igor Matovic miniszterelnök szerint ez a gyakorlat a sárga csillag viselését idézi.

Meglehetősen lesújtóan értékelte Igor Matovic szlovák miniszterelnök azt a magyar gyakorlatot, amely szerint piros lapot helyeznek el a vesztegzár alá helyezett személyek ingatlanjánál.

Tudják, az az időszak, amikor sárga csillagot kellett hordaniuk az embereknek már rég elmúlt. Nem hiszem, hogy ennek a pánikkeltésnek, vagy figyelemkeltésnek különösebb haszna lenne

– idézte a pozsonyi Új Szó Matovicot.

A szlovák miniszterelnök úgy fogalmazott, sokkal fontosabb az, hogy kivonják a társadalmi mindennapokból azokat a személyeket, akik megfertőződtek, s egészen addig karanténban tartsák őket, míg fel nem gyógyultak.

A pozsonyi kabinet egy sor intézkedést hozott, amellyel a koronavírus terjedésének lelassítását reméli. A legjelentősebb változások egyike értelmében a délelőtti órákban csak a 65 évesnél idősebb személyeknek engedélyezik a bevásárlást, s elrendelték, hogy vasárnaponként minden üzlet maradjon zárva. Hétfőtől minden üzletbe, gyógyszertárba, kórházba való belépés előtt megmérik az emberek testhőmérsékletét. A Közegészségügyi Hivatal rendelete értelmében mindenkinek el kell takarnia az arcát, aki kimegy az utcára.

Igor Matovic miniszterelnök kabinetjét múlt hét szombaton iktatták be.

nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s