h i r d e t é s

Emlékerdővel gyarapítják Felsőtárkány közelében a fásított területeket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Emlékerdővel gyarapítják Felsőtárkány közelében a fásított területeket

2020. június 30. - 13:57

 

Egyhektáros emlékerdővel gyarapítják Felsőtárkány közelében a fásított területeket; az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából az Egererdő Zrt.-nél ültetett emlékerdő újabb állomása lehet a környékbeli kirándulásoknak - mondta az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára Felsőtárkányban kedden.

Domján Sándor, az Egererdő Zrt. felügyelőbizottságának elnöke (b) és Dobre-Kecsmár Csaba, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója (j) emlékoszlopot lepleznek le a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállításhoz kapcsolódó emlékerdő átadásán Felsőtárkányban 2020. június 30-án. MTI/Vajda János

Szentpéteri Sándor az Egererdő Zrt. egeresvölgyi területén makkvetéssel kialakított ültetvény avatásán emlékeztetett arra, hogy az emlékerdő része annak a kezdeményezésnek, amelynek során mind a 22 állami erdőgazdaság 1-1 hektár új erdő létesítésével állít emléket a vadászati és természeti világkiállításnak.

Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára (b) és Pándi Márk, az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás jogi és stratégiai igazgatója (j) emlékkövet lepleznek le a 2021-es világkiállításhoz kapcsolódó emlékerdő átadásán Felsőtárkányban 2020. június 30-án. MTI/Vajda János

Az új erdő telepítése összhangban áll az Agrárminisztérium országfásítási célkitűzéseivel is, és felhívja a figyelmet arra, hogy minden közösségnek megvan a lehetősége tenni a természeti környezet megóvása és gyarapítása érdekében

- mondta a helyettes államtitkár.

Dobre-Kecsmár Csaba vezérigazgató elmondta: az Egererdő Zrt. közjóléti tevékenységét már a 2019-ben is meghatározta a vadászati és természeti kiállítás.

Forrás: MTI Fotó: Vajda János

Az esemény jegyében szervezték meg tavaly a hagyományosnak mondható erdészeti nyílt napokat Egerben és Mátrafüreden illetve, a mátrai trófeamustrát, amelyen több mint 5500-an vettek részt.

Az erdőgazdaság vezetője ismertette, hogy a Mátravasút után a felsőtárkányi és a szilvásváradi állami erdei vasút fejlesztését is támogatja a kormány.

A 22 erdőgazdaság egy-egy hektáron telepít erdőt, és a Felsőtárkányban most avatott a hetedik a sorban.

(MTI)


 

h i r d e t é s