h i r d e t é s

Építőipari állások, melyekben alkothatunk

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Építőipari állások, melyekben alkothatunk

2023. július 18. - 09:56

Kevésszer gondolunk bele az építkezések kapcsán, hogy valójában ilyenkor is alkotótevékenység zajlik. Hiszen egy épület emelkedik fel a brigádok szeme láttára, amit sok-sok gondos tervezés és kivitelezés előz meg. Válogatásunkban megmutatjuk a szakmákat, melyekkel igazán maradandó dolgokat hozhatunk létre!

Forrás: gyorallas.hu

Külső- és belsőépítészeti munkálatok

Számos pozíció közül válogathatunk, akár az épület vázát, akár annak belső tereit kell megtervezni vagy kivitelezni. A nyílászárók megtervezését és megalkotását a nyílászáró-beépítő végzi, a válaszfalak és kandallók kiépítését a kőműves, és ne feledkezzünk meg a bútortervezőről sem! Ha hasonló jellegű munkákat keresünk, a Győrállás oldalán megtalálhatjuk! Kőműves állás és építőipari segédmunkák Győrben többek között az előzőleg említett oldalon találhatóak.

Műremekek saját kezűleg: alkotó munkák az építőiparban

 1. Kőműves

  Az építmény végleges arculatában nagy szerepet játszik a kőműves munkája: az oszlopok, a kandallók, a válaszfalak felépítését mind-mind ő végzi. Ha erre a pályára lépnénk, fontos, hogy rendelkezzünk kézügyességgel, kreativitással és kitartó munkamorállal.
 1. Bútortervező

  Az épület belső arculatát nagyban meghatározza a szobákban helyet kapó bútorok színe, formája és anyaga. Nem is beszélve arról, hogy a hangulatunkat is meghatározza, milyen stílusú helyiségekben töltjük mindennapjainkat. Ha egy olyan szakmában dolgoznánk, amellyel együtt mi is folyamatosan fejlődhetünk, a bútortervezésben otthon érezhetjük magunkat.
 1. Látványtervező építőmérnök

  Kreativitás, felhasználói szintű tervezőprogram-ismeret, csapatszellem - ezen készségek mindegyikére szükségünk lesz látványtervező mérnökként. Azonban az is lényeges, hogy képesek legyünk az önálló munkavégzésre, gondolkodásra is, mivel a tervezések jó részét magunk fogjuk számítógépre vinni.
 1. Festő-mázoló

  Egy épület belső atmoszféráját, hangulatát a falszínek alakítják ki; ők adnak neki “lelket”. Ám ez nem megy csupán “egy kis festegetéssel”: az évek múltán lepattogzó falfestékből, a gyorsan penészedő falakból már mi is sejthetjük, hogy szakértelem nélkül nem lehet lakást festeni. Ezért is fontos a szobafestők munkája, akik pontos, igényes kivitelezésükkel akár évtizedekre is meghatározhatják jó közérzetünket az adott térben.
 1. Nyílászáró-szerelő

  Az utolsó, de annál lényegesebb mozzanat egy ház építésében az ajtók és az ablakok felszerelése. Egy jól megválasztott ajtó, egy klasszikus vagy modern ablakkeret kivitelezése nem könnyű feladat, hiszen velük együtt kap a ház karaktert. Azonban, ha a mindennapjainkban is tüzetes odafigyelés jellemzi munkánkat, nagy eséllyel futhatunk be sikeres karriert ebben a szakmában.

A legfontosabb készség az álláskereséshez

Ha egyből nem találjuk meg a számunkra megfelelő munkát, akkor máris elkezdhetjük fejleszteni egyik legfontosabb készségünket: a kitartást. Lehet, kelleni fog pár hét, hónap az ideális állás megtalálására, de akkor sem szabad feladnunk! Az élet ugyanis sokszor bizonyítja: a jó dolgokra érdemes várni.