h i r d e t é s

Erős földrengés rázta meg Albániát, sok a sérült - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Erős földrengés rázta meg Albániát, sok a sérült - VIDEÓ

2019. szeptember 22. - 08:31

 

Földrengés rázta meg szombaton Durres albániai kikötővárost és Tiranát, a fővárost, mintegy félszázan könnyebben megsérültek, anyagi károk keletkeztek, és sokan pánikba esve az utcákra és a parkokba menekültek.

Megrongálódott autók Tiranában, miután 5.8-as erősségű földrengés rázta meg a térséget 2019. szeptember 21-én - Forrás: MTI/AP

A lökések ereje elérte az 5,6 fokot, a védelmi minisztérium közlése szerint ez volt a legsúlyosabb földrengés Albániában az elmúlt 30 évben.

Helyi médiajelentések szerint a földrengés 49 sérültjét ápolják Tirana fő kórházában. Durresben egy ember eltörte a lábát, amikor kirohant az utcára, vidéken többeket lehulló téglák és vakolatdarabok sebesítettek meg.

Az amerikai Földtani Intézet (U.S. Geological Survey) 5,6 fokozatúnak mérte a földrengést, míg az Albán Földtani Intézet szerint az első rengés 5,8, a 11 perccel később bekövetkező második pedig 5,3 fokú volt.

A 21 éves Franko Gjordeni azt mondta, hogy rémülten nézte, ahogy a teáscsészék leesnek a tv-állványról és szilánkosra törnek. Az utcákon káosz alakult ki. 

Egy másik személy azt posztolta közösségi oldalán, hogy kirakatüvegek és autók mozdultak meg, ilyen azelőtt nem történt Albániában.

Videót is közzétettek, amelyen látszik, hogy milyen súlyos károkat okozott a rengés:

A földrengést Koszovóban és Görögországban is lehetett érezni - írja az Express. (MTI) / Origo.hu


 

h i r d e t é s