h i r d e t é s

Erősen befelhősödik az ég, készenlétben tarthatjuk az esernyőt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Erősen befelhősödik az ég, készenlétben tarthatjuk az esernyőt

2019. szeptember 25. - 06:13

 

Szerdán délelőtt keleten erősen,  máshol változóan felhős lesz az ég. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Keleten eső, zápor is előfordulhat, másutt számottevő csapadék nem valószínű.  Délután túlnyomóan erősen felhős lesz az ég, kisebb eső, zápor is előfordulhat. Megélénkül a nyugati szél. 17, 22 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Szerdán a frontérzékenyeket nem terheli semmilyen fronthatás, de kissé változékonyabban alakul az idő, ez pedig okozhat kellemetlen tüneteket. A fejfájás az esti órákig jelentősen fokozódik! - írja a meteoklinika.hu.

Szerdán nem érkezik időjárási front térségünkbe, így amennyiben kifejezetten csak a frontokra érzékeny, akkor nem tapasztalhat markáns tüneteket. A magasban zajló melegedés miatt azonban a fokozottan melegfront-érzékenyek körében koncentrálási zavarok, enyhe migrén léphet fel, ezzel összefüggésben pedig ingerlékenyebb, nyugtalanabb lehet a megszokottnál. Ez főleg a Dunántúlon lehet jellemző, de a középső országrészben is tapasztalhat ingerlékenységet, esetleg alvászavarokat. Keleten mindemellett görcsös fejfájás is okozhat kellemetlen perceket. Emésztési panaszai szintén fokozódhatnak, puffadást is tapasztalhat. Ilyen esetben kerülje a karfiolos, káposztás ételeket, és inkább többször egyen kisebb adagokat. A következő napokban is marad a változékony időjárás.

A szabadtéri programoknak kedveznek a feltételek, de figyeljen arra, hogy rétegesen öltözzön, hiszen ingadozhat a hőérzete. Keleten az esernyőkre is szükség lehet. A felsőlégúti megbetegedéseknek szintén kedveznek a körülmények.

Az allergiásoknál a parlagfű csak mérsékelt tüneteket okoz.

A közlekedés során időnként a napsütés lehet zavaró, emellett kissé szétszórt, és a szokottnál ingerültebb sofőrök is fokozzák a balesetveszélyt. A csapadék miatt a keleti tájakon csúszóssá válhatnak az utak – vezessen fokozott óvatossággal!

Vezető tünet a mai napon: fejfájás, légúti panaszok. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s