h i r d e t é s

Erre figyelmeztet a NÚSZ: az utolsó negyedévben az autósok havi matricákkal már jobban járnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Erre figyelmeztet a NÚSZ: az utolsó negyedévben az autósok havi matricákkal már jobban járnak

2020. szeptember 29. - 19:08

 

A korábbi gyakorlatnak megfelelően a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) október elsejével idén is leállítja az esztendő hátralevő részére az országos éves matricák értékesítését a viszonteladók körében. A fizetős úton közlekedők havi matricákkal ugyanis már jobban járnak az utolsó negyedévben.

Fotó: NÚSZ Zrt. (Fülöp Ildikó)

Mivel az országos éves e-matricák mindig a tárgyévet követő év január végéig érvényesek, ezt a típust – díjkategóriától függően – nyárig éri meg megvásárolni.
Az esztendő hátralévő részében ezért már egyre inkább a havi változat jelenti a pénztárcakímélő választást a járművezetők számára. Annak érdekében, hogy a fizetős utakon közlekedők ne járjanak rosszul, a NÚSZ Zrt. az ügyfelek érdekében
2020. október 1-től már nem engedélyezi a viszonteladók körében az országos éves e matrica eladását. Országos, 2020-ra érvényes e-matrica vásárlására október 1-től már csak a társaság ügyfélszolgálati irodáiban, illetve online értékesítési felületén, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon lesz lehetőség arra az esetre, ha valakinek mégis erre a típusú vignettára lenne szüksége. (A következő esztendőre érvényes éves matricák előértékesítését a NÚSZ egyébként szokás szerint december elsején indítja.)


 

Kommentek

h i r d e t é s