h i r d e t é s

Esernyő nélkül ne induljunk el otthonról, esővel folytatja a szeptember

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Esernyő nélkül ne induljunk el otthonról, esővel folytatja a szeptember

2019. szeptember 09. - 06:15

 

Hétfőn délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég. Sokfelé kell esőre, záporra készülni, helyenként kiadós csapadék is hullhat. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Rosta Tibor

Délután folytatódik a borongós idő, sokfelé lehet további eső, zápor. Változó irányú szél lesz. 16, 21 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Hétfőn ismét kettősfronti hatás várható. Borongós, lehangoló lesz a nap, továbbra sem pihenhet szervezetünk. - írja a meteoklinika.hu.

Hétfőn is kettősfront határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet, kellemetlen nap vár ránk. A borongós idő is lehangol, és ráadásul a hét első munkanapja egyébként is nehezebben szokott telni. Sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, a fájdalmakat pedig az élénk, olykor erős szél is erősítheti. Már előző este ajánlott idejében lefeküdnie, ugyanis alvászavarok és álmatlanság léphet fel, reggel ezért fáradtan és nyűgösen ébredhet. Reggel az ízületi panaszokkal élők végtagjai is sajoghatnak, és a csapadékos időben egészen estig kitarthatnak ezek a panaszok.

A frontokra érzékenyeknél vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is felléphetnek, ezért mindenkinek ajánlott kerülni a stresszes helyzeteket, próbálja nyugodt körülmények között tölteni a napot. A szeles idő mellett a levegő is hűvös lesz, a hőérzet több fokkal a mért értékek alatt alakul. Öltözzön rétegesen, szükség van  avastagabb pulóverre is.

Az őszies időnek viszont örülhetnek az allergiások, a tüneteik jelentősen mérséklődnek. A növények pollenszórása drasztikusan lecsökken ezen a napon.

A közlekedésben élénk légmozgás ronthatja a menetstabilitást, átmenetileg erős széllökések is előfordulhatnak. Figyelmetlen, szétszórt sofőrökkel is találkozhat, közlekedjen a szokásosnál is óvatosabban!

Vezető tünetek a mai napon: keringési panaszok, rosszullét, fejfájás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s