h i r d e t é s

Esősen indul a tavasz első hete, kapunk egy adag szelet is

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Esősen indul a tavasz első hete, kapunk egy adag szelet is

2020. március 02. - 06:13

 

Hétfőn délelőtt a Dunántúlon süthet ki a nap, másutt erősen felhős csapadékos lesz az idő. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Délután változóan felhős lesz az ég, néhány órára a nap is előbújhat. Záporokra a főváros térségében és északkeleten van esély. Viharossá fokozódik a délnyugati szél. Kora délután 13, 18 fok várható.

Orvosmeteorológia

Hétfőn kettősfront érkezik és okoz rendkívül megterhelő élettani helyzetet. A változékony időben gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás és a keringési panaszok is fokozódhatnak. - írja a meteoklinika.hu.

Hétfőn is kettősfront alakítja időjárásunkat, folytatódik a humánmeteorológiailag megterhelő időszak. A hideg és melegfrontérzékenyek egyaránt nehéz napra számíthatnak. A frontérzékenyek körében görcsös fejfájás, izom-és hasigörcsök jelentkezhetnek, emellett migrénes panaszokra is készülni kell. A változékony időjárás további terhelést okoz, a krónikus betegek és az idősek vérnyomás-ingadozást, gyakori rosszullétet tapasztalhatnak. A délnyugati irányú szél gyakran megerősödik, ez pedig múlni nem akaró, intenzív fejfájást, szokatlan stresszt és ingerlékenységet okoz. A tüneteken enyhíthet, ha megpróbálja tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket és nyugodt körülmények között tölti a napot.

A változékony időben fontos áttérni kímélő étrendre, kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, helyezze előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszon minél több zöldséget és gyümölcsöt, ezzel immunrendszerét is tartósan megerősítheti.

Ha már nehezen viseli a rendkívüli igénybevételeket, akkor jó hírünk van, ugyanis mindezekre létezik megoldás. Jelentkezzen be klinikánkra!

Az időjárás a nap nagy részében nem kedvez a szabadtéri programoknak. A csapadékos időben alacsony a hő-és komfortérzet, könnyen megfázhat, ha nem vigyáz. A borús időben mentális panaszok is felléphetnek, gyakori lehet a levertség és a fáradékonyság. Sokat segíthet, ha vidám színekkel veszi körbe magát és a rendszeresen alkalmazott fényterápia is enyhíthet ezeken a panaszokon.

A légszennyezettség és a pollenterhelés az ország nagy részén alacsony.

A közlekedést napközben sokfelé nehezíti eső és erős oldalszél. A csapadékos tájakon csúszóssá válik az útburkolat, megnő a féktáv. Az erős szél hatására csökken a menetstabilitás, a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelem javasolt.

Vezető tünet a mai napon: szívpanaszok, vérnyomás-ingadozás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s