fbpx Észak-Korea állítólag ballisztikus rakéták kilövésére alkalmas tengeralattjárókat épít | CIVILHETES

h i r d e t é s

Észak-Korea állítólag ballisztikus rakéták kilövésére alkalmas tengeralattjárókat épít

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Észak-Korea állítólag ballisztikus rakéták kilövésére alkalmas tengeralattjárókat épít

2020. november 03. - 16:58

 

A legfrissebb hírek szerint Észak-Korea két ilyen tengeralattjáró megépítését tervezi, amivel tovább növelné a fegyverarzenálját, valamint a fenyegetettségét.

Forrás: KCNA

Hosszú ideje egészen közelről figyelik Észak-Koreát, többek között az Egyesült Államok is. Néhány esetben a konfliktusok elmélyültek a felek között, de Donald Trump volt az első, aki az USA elnökei közül valaha is találkozott egy észak-koreai elnökkel.

Közben a koreai sereg egyre fejlettebb, és a legutóbbi bemutatón is egy nagyobb arzenált prezentáltak. A Sputnik News arról ír, hogy az ország állítólag két tengeralattjárót tervez építeni, amik képesek a ballasztikus rakéták kilövésére.

Ennek előkészületeiről már négy évvel ezelőtt is cikkeztek a sajtóban. Most úgy tűnik, hogy a folyamat megkezdődhet. A részletekről a Yonhap hírügynökség számolt be. 2019-ben is lehetett hasonlóról olvasni, amikor a műholdfelvételek egy ilyen haderő felállítását vizionálták.

Egyelőre Észak-Korea hivatalosan nem rendelkezik ilyen tengeralattjáróval, de ha mindez megtörténik, akkor azzal még nagyobb fenyegetettséget jelenthetnek a környező országok, vagy akár az Egyesült Államok számára is. A szomszédos Dél-Korea haditechnikája még mindig fejlettebb, bár Észak-Korea a folyamatos fejlesztéseivel rendre aggodalmat kelt. (liner.hu)


 

h i r d e t é s