h i r d e t é s

Észak-Korea nem vesz részt az olimpián

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Észak-Korea nem vesz részt az olimpián

2021. április 06. - 08:33

 

A koronavírus-járványra hivatkozva lemondta a szereplését a tokiói Olimpián az Észak-Koreai csapat.

A kép illusztráció! - Forrás: lowyinstitute.org

Ezt az ország sportminisztériuma jelentette be

"Az észak-koreai Olimpiai Bizottság úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány okozta egészségügyi kockázatoktól megvédi a sportolóit, ezért az ország nem vesz részt a 32. olimpiai játékokon" - idézi Kim Il guk sportminisztert a közlemény.

A japán miniszterelnök, Yoshihide Suga korábban azt nyilatkozta, hogy az olimpia jó alkalom lenne megszervezni egy csúcstalálkozót az új amerikai elnök és az észak-koreai vezetés közt. A dél-koreai Egyesülésért Felelős Minisztérium pedig egy közleményben sajnálkozott az északiak döntése miatt, hisz így egy újabb alkalmat mulasztanak el arra, hogy javítsanak a két Korea viszonyán.

Sokan kételkednek abban, hogy valóban a sportolók iránti aggodalom vezeti a diktatúrát, amikor eláll az olimpiai szerepléstől. Hivatalosan ugyan azt állítják, náluk nincs járvány, ám a jelek nem ezt mutatják. A múlt héten a phenjani orosz nagykövetség jelentette be, hogy gyakorlatilag rajtuk kivül nem maradt diplomáciai képviselet az országban, hatalmas áruhiány van, továbbá nem lehet gyógyszerekhez és orvosi ellátáshoz sem jutni. (444.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s