h i r d e t é s

Esztergom város alpolgármestere munkát adott legkisebb fiának

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Esztergom város alpolgármestere munkát adott legkisebb fiának

2019. május 16. - 15:14

 

Az alpolgármester fia lehet a vargyasi kastély új "intézője"

Bánhidy András (b), Bánhidy László alpolgármester legkisebb fia - Forrás: Facebook

Lemondott az Esztergom S.r.L, vagyis a város romániai kastély-cégének eddig ügyvezetője, ezért a városatyáknak és anyáknak csütörtökön dönteni kell majd az utódlásról. - írja a Szeretgom

Két opció merült fel: vagy kinevezik Bánhidy Andrást, alpolgármesterünk fiát erre a posztra. Vagy pályázatot hirdetnek, és a pályázatra jelentkező lehet a vargyasi kastély és uradalom új "intézője".

A kastély eladása továbbra sem szerepel a napirenden.

A teljes előterjesztés itt olvasható: link

A vargyasi kastély megvásárlásával az akkori városvezetés célja az volt, hogy olcsó szálláslehetőséget adjon a város diákjai, polgárai számára Erdélyben, erősítve ezzel a kapcsolatokat Esztergom és Székelyföld között. A kastély jelenleg sem tölt be ilyen funkciót, a 2005-ös adásvétel óta állagmegóvási és tervezési munkák folytak csupán.

A Vargyastól nem túl messze lévő Tusnádfürdőn 8,5-10 euró / fő / éj áron már meg lehet szállni jó minőségű vendégházakban, panziókban. A kastélyra eddig költött összegekből több 10 ezer vendégéjszakát lehetett volna finanszírozni Erdélyben - vagyis nem luxus, de elfogadható körülmények közé egy hetes erdélyi osztálykirándulásra lehetett volna küldeni több ezer esztergomi diákot és kísérőit. (szeretgom.hu)


 

h i r d e t é s