h i r d e t é s

Étkezési utalványt ad a nyugdíjak csúszása miatt a XV. kerületi polgármester az érintetteknek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Étkezési utalványt ad a nyugdíjak csúszása miatt a XV. kerületi polgármester az érintetteknek

2019. január 11. - 18:45

 

Étkezési utalvánnyal és meghosszabbított ügyfélfogadással segít a XV. kerületi önkormányzat a késedelmes folyósítás miatt – jelentette be a kerület a honlapján.

Forrás: bpxv.hu

Budapest XV. kerületének polgármestere, Németh Angéla péntek délelőtt a kerület honlapján közölte, hogy

étkezési utalványokat osztogat azoknak a nyugdíjasoknak, akik érintettek a csúszásban.

Ahogy azt korábban megírtuk többen is jelezték pénteken, hogy nem kapták meg reggel bankszámlájukra a nyugdíjukat. Az OTP-nél úgy tudják, hogy csak hétfőn lesz nyugdíj. A Magyar Államkincstár azonban délelőtt háromnegyed tizenegykor közleményt adott ki. Ebben azt írták, hogy nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésénél, és azt ígérik, még ma megérkezik a pénz a bankszámlákra. A postai kifizetések hétfőn indulnak.

A nyugdíjfolyósítás akadozása miatt Németh Angéla, a 15. kerület polgármestere úgy döntött, az önkormányzat étkezési utalvánnyal segít azoknak, akiknek a késedelmes átutalás, illetve kézbesítés már a hétvégén gondot okozhat.

Kedves kerületi nyugdíjasok!

A XV. kerületi önkormányzat vezetése is értesült róla, hogy késnek a januári nyugdíjak. Így egyelőre bizonytalan, hogy mikor juthatnak a nyugellátáshoz a kerületi nyugdíjasok, erre a hétvége előtt kevés esély mutatkozik. Ebben a helyzetben nekünk kell segítenünk.

Ezért úgy döntöttem, hogy azon nyugdíjasok számára, akiknek veszélybe kerül a hétvégi megélhetése a nyugdíjak csúszása miatt, azonnali segítséget nyújtunk.

A döntésem értelmében a Polgármesteri Hivatal pénteken (2018. január 11-én) meghosszabbított ügyfélfogadást tart 18 óráig, és az érintettek étkezési utalványokat vehetnek át a nyugdíj késése miatti nehézségek áthidalására.

- írta a honlapon Németh Angéla polgármester.

A közleményből az nem derül ki, milyen típusú étkezési utalványról van szó.

Forrás: Index24.hubpxv.hu / propeller.hu


 

h i r d e t é s