h i r d e t é s

Európa legnagyobb beltéri Betleheme épült meg Vörsön

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Európa legnagyobb beltéri Betleheme épült meg Vörsön

2022. november 23. - 07:42

Idén is megnyitja kapuit a híres vörsi betlehem

Idén 74. alkalommal került megépítésre Európa legnagyobb és legszebb templomban épített Betleheme. November 14-én, 2 héttel a nyitás előtt kezdték meg a vörsi önkéntesek a világszerte ismert, látogatók tízezreit vonzó bibliai alkotást elkészíteni. Az 1948 óta minden évben megépített mű 60 nm alapterületen mutatja be Jézus születését.

„A célunk, hogy évről-évre más formában építsük fel a vörsi betlehemet, hogy mindig újat tudjuk mutatni a minket meglátogató vendégeknek. Nagy öröm számunkra, hogy ennyien eljönnek és megnézik ezt a téli csodát!” – mondta Simon György, a Betlehem főszervezője

A vörsi betlehem 2022. november 27-től 2023. január 22-ig mindennap látogatható 10-16:00 óráig a Szent Márton Püspök Templonban. December 24-én szenteste – a betlehem 10-12:00 között látogatható. Belépődíj nincsen.

A csodálatot kiváltó betlehemi jelenet célja, hogy az emberek elgondolkodjanak egy pillanatra az olcsó fényképek és reklámok zuhatagában, és ne felejtsék el, hogy karácsony időszakában Jézusnak a szívünkben kell lakoznia.

A templom mellett 50 méterrel megnyitott a Vörsi Adventi Vásár is, ahol az addig hidegben tartózkodó embereknek lehetőségük van egy forralt fehér vagy vörös bort, forró csokit és forró teát fogyasztani. Különlegességként érdemes kipróbálni a híres vörsi almapuncsot, amelynek ellenálhatatlan izét egy helyi titkos eszencia adja. Az Adventi Vásár az idei évben az Adventi hétvégéken, Karácsonykor és a Két Ünnep között várja a látogatókat.

Mindenkit szeretettel várnak a falubeliek

Megközelítés: https://vorsbetlehem.hu/megkozelites/
Weboldal: https://vorsbetlehem.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/vorsibetlehem/

Címkék: 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky