fbpx Ez lehet az utolsó esély a koronavírus kiindulópontjának megtalálására | CIVILHETES

h i r d e t é s

Ez lehet az utolsó esély a koronavírus kiindulópontjának megtalálására

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Ez lehet az utolsó esély a koronavírus kiindulópontjának megtalálására

2021. október 14. - 10:42

 

Új, 26 szakemberből álló kutatócsoportot állított fel az Egészségügyi Világszervezet a koronavírus eredetének vizsgálatára. Michael Ryan, a WHO egyik vezetője szerint ez lehet az utolsó esély, hogy sikerüljön megtalálni a járvány kiindulópontját - írja az Euronews.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A csoport feladata, hogy GYORSAN FELMÉRJE A HELYZETET ÉS MEGOLDÁSI JAVASLATOKAT TEGYEN, kínai illetékesek ugyanakkor azt hangsúlyozzák, hogy nem lehet átpolitizálni a témát. Az ország ENSZ-nagykövete szerint a kutatócsoportnak nem Kínába kellene menniük, mivel ott már két esetben is vizsgálódtak.

Hosszú várakozás után 2021 januárjában utazhattak Vuhanba a WHO elemzői, a márciusi jelentésük azonban nem adott egyértelmű választ a vírus eredetét illetően, ehelyett négy hipotézist állított fel. Úgy vélték, hogy a vírus denevérekből juthatott át az emberekre, ugyanakkor a víruslaborból való elterjedését rendkívül valószínűtlennek tartották. Sokan kritizálták az átláthatóság és a hozzáférés hiánya, illetve a laboratóriumi eredet lehetőségének alulértékelése miatt - tették hozzá. (Portfolio)


 

Kommentek

h i r d e t é s