h i r d e t é s

"Ez nem közpénz" - még mindig kérdéses, mire költötték TAO-pénzeket Felcsúton

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Ez nem közpénz" - még mindig kérdéses, mire költötték TAO-pénzeket Felcsúton

2020. március 03. - 19:32

 

Csupán a számlák egy-két százalékát kapta meg, így a Demokratikus Koalíció továbbra is várja a Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány TAO-támogatásainak elszámolását.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

A DK évek óta pereskedik, hogy kiderüljön, mire fordították a közpénzt. A most átadott néhány számlán gyógyszerek, zöldség és hússzállítmányok szerepelnek.

A Puskás Akadémiát működtető alapítvány évente több milliárd forint TAO-támogatást kapott. A Demokratikus Koalíció évek óta pereskedik, hogy kiderüljön mire fordították a pénzt.

"A magyar emberek zsebéből 25 milliárd forintot vett ki csak a Felcsúti Utánpótlás Alapítvány, azaz Mészáros Lőrinc. Mi szeretnénk bebizonyítani, hogy ezt a 25 milliárd forintot valóban jól költötték el. Ezért minden számlát szeretnénk nyilvánosságra hozni" - mondta el Ráczné Földi Judit, a párt elnökségi tagja.

2014-ben a felcsúti stadion avatóján Orbán Viktor miniszterelnök még azt mondta a TAO-ról, hogy nem közpénz.

Meg kéne érteni, hogy a pénzt, azt a vállalkozók termelik meg. És a vállalkozók döntötték el, hogy hová adják. Debrecenbe, hol a Fradinak, hol ide, hol egyébként az ország sok száz más településére. Ez a vállalkozók pénze, ők, használták föl, ezért nem közpénz

- jelentette ki akkor a miniszterelnök.

2017-ben azonban a Kúria kimondta, hogy a TAO közpénz, vagyis a sportkuboknak adott támogatások nem titkolhatók. A DK évek óta pereskedik, ám a jogerős ítélet ellenére most is csak a számlák 1-2 százalékát kapták meg.

A DK képviselői szerint továbbra is kérdéses, hogy mennyit fordítottak a cégek adójából a fiatal játékosok sportképzésre. Az NBI utóbbi három fordulójában a Puskás Akadémia kezdő összeállításában nem szerepelt utánpótláskorú magyar focista.

atv.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s