h i r d e t é s

Ezek a képek mutatják be a legjobban, hogyan változik a fővárosunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ezek a képek mutatják be a legjobban, hogyan változik a fővárosunk

2018. október 19. - 14:25

 

Csakúgy, mint a többi világváros, Budapest is folyamatosan változik. 

A klasszikus és modern egymás mellett él, miközben egy ügyes fotós akár magát az átalakulás folyamatát is bele tudja sűríteni egy kompozícióba - a „Budapest régi és új arcai” című Instagram-fotópályázat nyerteseinek képei ezt bizonyítják nekünk.

A teljes városnegyedet átalakító Corvin Sétány fejlesztője, a Cordia Magyarország jelenleg 8 kerületben 15 lakópark építésén dolgozik. Ezek a projektek ugyanúgy formálják a város képét, mint minden nagyobb építési hullám az elmúlt évszázadokban. Az ingatlanfejlesztő és a városi fotósként nagy karriert befutó Rizsavi Tamás közösen választották ki a beérkezett több mint 300 pályaműből azokat a képeket, amelyek szerintük a legjobban mutatják be ezt a változást.

1. Helyezett: trblaise

2. Helyezett: laszlopolgar

3. Helyezett: ophoto

1. Különdíj: ophoto_peterorban

2. Különdíj: aron_felszeghy

3. Különdíjas: arnold.toth

A pályázaton minden olyan nagyfelbontású kép részt vehetett, amelyet a #budapestreborn és a #cordiaotthonok hashtaggel feltöltöttek az Instagramra. A legtöbb fotóst a modern épületekben tükröződő régi házak, az egymás mellett álló újépítésű és omladozó épületek éles találkozásai és a város látképe felett hatalmasodó óriásdaruk fogták meg. Az erős mezőny miatt a zsűri végül három különdíj kiosztása mellett döntött. A pályázat első három helyezettjének képeit a Cordia varsói értékesítési irodájának megnyitóján is kiállítják, a város ritmusát megragadó lengyel fotóművészek alkotásai mellett.


 

h i r d e t é s