h i r d e t é s

Ezek a tényezők befolyásolják egy magán egészségbiztosítás havi díját

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ezek a tényezők befolyásolják egy magán egészségbiztosítás havi díját

2020. január 20. - 16:36

 

Szeretne tenni egészsége és biztonsága érdekében? Ha az egészségmegőrzésről, vagy az ezzel kapcsolatban hirtelen felmerülő problémákról van szó, akkor bizony korántsem mindegy, hogy mennyire biztos kezekben tudjuk saját magunkat. 

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az állami ellátás keretein belül kérdéses, hogy megkapjuk-e azt a színvonalú ellátást, amire szükségünk lenne. Kórháztól, osztálytól és ellátó személytől függ, hogy jó élményként éljük meg a kórházi tartózkodást, vagy sokkal inkább egy traumaként. Különösen így van ez, ha nagyobb beavatkozásokról van szó. Persze van, akinek már egy vérvétel is problémát jelent, mások kizárólag a sebészeti beavatkozásoktól tartanak igazán.

Nem véletlen, hogy egyre többen döntenek a magán egészségügy kínálta lehetőségek mellett. Sokan azt gondolják, hogy mindez megfizethetetlen, pedig a megfelelő egészségbiztosítási csomag megválasztásával szinte bárki számára elérhető lehetőségként kínálkozik. De vajon mitől függ, hogy mekkora összeget kell az egészségbiztosítás havi díjára kifizetni? Ez rendszerint az egyéntől és a rá vonatkozó egyéb tényezőktől függ. Az ebf.hu weboldalán megtalálhatja az összes olyan tényezőt, ami befolyásolja a magán egészségbiztosítások árát.

Az életkor alapvető, hiszen annak előre haladásával növekszik a különféle megbetegedések kockázata. A már meglévő betegségek, az általános egészségi állapot szintén kiemelt jelentőséggel bír, éppen úgy, mint az életmódbeli tényezők. A dohányzás például kockázati kényező, ezért a dohányosok esetében a költségek is magasabbak. Persze bizonyos kedvezmények is igénybe vehetőek, így céges vagy családi megoldások esetében. S ami szintén nem mindegy, az a választott biztosító. Ez tulajdonképpen egyéni döntés függvénye, de független biztosítási szakértő segítségével könnyebben sikerülhet rátalálni arra a lehetőségre, amely anyagiak és elvárások tekintetében is megfelelőnek bizonyul.

A hálapénz ideje lejárt, hiszen ma már a magán egészségbiztosítás keretein belül színvonalas, előre finanszírozott ellátást kaphatunk. Az egészséges életmódra törekvés természetesen nélkülözhetetlen, de az is fontos, hogy szükséghelyzetben a megfelelő orvosi team álljon mellettünk, amelynek tagjai tényleg tudnak időt szánni kezelésünkre, egészségügyi problémánk feltérképezésére. Gondolkodjon előre, és tegyen már most annak érdekében, hogy minden tekintetben színvonalas egészségügyi ellátásban részesülhessen, legyen szó bármilyen problémáról is.


 

h i r d e t é s