h i r d e t é s

Ezért is fontos a nyugdíjbiztosítással foglalkozni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ezért is fontos a nyugdíjbiztosítással foglalkozni

2020. január 20. - 16:31

 

A munkával töltött évek alatt viszonylag ritkán gondolunk arra, hogy milyen körülmények között fogunk élni nyugdíjasként. A legtöbben elveszünk a mindennapi teendőben, nehezen boldogulunk az időbeosztással és a magánéleti teendők is rengeteg energiát elvisznek. Érdemes pedig hangsúlyt helyezni arra, hogy a nyugdíjas években miből oldjuk meg a megélhetést.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Sokan az állami nyugdíjra hagyatkoznak, pedig ha kicsit is tájékozottak vagyunk a témában, akkor pontosan tudjuk, korántsem biztos, számíthatunk erre a lehetőségre. Saját sorsunk kovácsaként mi magunk tehetünk a legtöbbet annak érdekében, hogy nyugdíjasként se kelljen lemondanunk a megszokott kényelemről. Az anyagi biztonság megteremtésének kiváló módja a nyugdíj-előtakarékosság, amelyet ráadásul az állam húsz százalékos adójóváírással támogat.

A nyugdíj-előtakarékosság háromféle formáját ismerjük, ezek az önkéntes nyugdíjpénztár, a NYESZ és a nyugdíjbiztosítás. Könnyen érthetősége miatt is a nyugdíjbiztosítás bizonyul a leginkább egyszerűnek. S hogy miért fontos az öngondoskodás ilyen formája? Sokan azt hiszik, a nyugdíjas években már kevesebb kiadásra kell számítani, hiszen korábban már mindent sikerült megteremteni. A gyakorlatban azonban gyorsan kiderül, hogy ez korántsem így van. Ha a megszokott színvonalat nem adnánk alább, akkor az állami nyugdíj vajmi kevésnek bizonyul majd.

A várható költségeket a rendszeresen szedett gyógyszerek éppen úgy növelik majd, mint például az állandó ellátást igénylő megbetegedések. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ezekre kizárólag előre gondolkodva készülhetünk fel. Sok esetben a gyermekek nincsenek olyan helyzetben, hogy jelentősen támogatni tudják a szülőket, ezért az öngondoskodásról minél hamarabb célszerű elgondolkodni.

Nem mozog otthonosan a pénzügyek területén? Ismeretlenek az Ön számára az olyan fogalmak, mint a nyugdíjbiztosítás, vagy az állami adójóváírás? Ilyenkor remek választásnak bizonyulnak azok a független szakemberek, akik segítenek az ideális megoldást megtalálni. Hosszú távon számos előnnyel járhat, ha időben kezd el foglalkozni a nyugdíjbiztosítással. Az anyagi biztonság megteremtése hosszú évek munkája, és a megfelelő takarékossági forma kiválasztása ebben nagyon sokat segíthet. Forduljon szakemberhez, aki lehetőségeihez, elképzeléseihez és elvárásaihoz megfelelő lehetőségekkel ismerteti meg!


 

h i r d e t é s