h i r d e t é s

Fagyos idővel kopogtat a reggel, de utána sok napsütésben bízhatunk

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Fagyos idővel kopogtat a reggel, de utána sok napsütésben bízhatunk

2019. szeptember 19. - 06:17

 

A következő napokban sok napsütésre van kilátás, azonban napközben hűvös, reggel pedig kifejezetten hideg időre készülhetünk. A hétvégére melegedésre számíthatunk.- írja az idojaras.hu.

Hajnali köd a Principális-völgyben, Nagykanizsa határában 2019. szeptember 15-én. Forrás: MTI/Varga György

Csütörtökön délelőtt alapvetően napos időre készülhetünk, de helyenként fátyolfelhők is lesznek az égen. Csapadék nem alakul ki.  Délután a többórás napsütést továbbra is legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik, csapadék nem alakul ki. Többfelé élénk lökések kísérik az északi szelet, a maximumhőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön frontmentes időre számíthatunk, a napsütésben javulhat a közérzet, a hangulat. - írja a meteoklinika.hu.

A továbbra is hűvös idő, illetve a még mindig többfelé élénk szél azonban több panaszt okozhat! Csütörtökön elkerülik a frontok a Kárpát-medence térségét, a sok napsütés hatására javul a komfortérzete, a kedélyállapota.

Ismét kifejezetten hűvösen indul a nap, helyenként fagyhat is, így nagyon fontos, hogy a megfázás elkerülése érdekében vastagon, rétegesen öltözzön fel. Az ízületi bántalmakkal élők nehezebben ébredhetnek, őket viseli meg legjobban a hideg. A végtagok melegen tartása enyhíthet a fájdalmakon, de egy meleg fürdő is jó hatással bír. Az étkezés során részesítse előnyben a melegítő ételeket: ilyenkor jobban kívánjuk a meleg teákat, leveseket, melyek a most háttérbe szorult, ám nem kevésbé fontos folyadék-utánpótlásról is gondoskodnak. A viszonylag nagy napi hőingás a vérnyomás-ingadozást okozhat abban az esetben, ha erre hajlamos.

A szél csökkenti a hőérzetet, illetve sokaknál ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki, egyeseknél fejfájás is felléphet. Most már arra is készüljön fel, hogy a szabad levegő és belső terek hőmérséklete között nagyobb különbség van: ez is fokozza a megfázás kockázatát. Engedjen minél több fényt a lakásba, mindezt az okos szellőztetéssel kombinálva spórolhat a fűtési költségeken is.

A parlagfű pollenje csak enyhébb tüneteket okozhat, azonban a melegebb időszakokban az üröm kiválthat kellemetlenségeket az allergiásoknál.

A közlekedőknek időnként zavaró lehet a vakító napsütés is, főleg napfelkeltekor és alkonyatkor.

Vezető tünet a mai napon: stressz, vérnyomáspanaszok. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s