h i r d e t é s

Fák és madarak napja - Tarlós a fairtás programját hajtotta végre Budapesten

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fák és madarak napja - Tarlós a fairtás programját hajtotta végre Budapesten

2018. május 10. - 17:06

 

A fák és madarak napja alkalmából a Magyar Liberális Párt arra hívja fel a figyelmet, hogy az Orbán-kormány alatt Budapesten rengeteg értékes fát vágtak ki feleslegesen. 

A Liberálisok szerint egy felelős kormánynak ügyelnie kell rá, hogy óvja és védje természeti értékeinket. Ehelyett az elmúlt években végbement fővárosi beruházásokat a madaraknak is otthont adó fák kiirtásával kezdte a fideszes vezetés. Felnőtt korú, egészséges és gyönyörű fákat pusztítottak el a Kossuth téren, a pesti rakparton, a Semmelweis utcában, a Városligetben, az Orczy Parkban, a Margitszigeten, a kelenföldi Etele úton, a Dagály Parkban és a Duna Aréna helyén is.

Tarlós István főpolgármester vezetésével az elmúlt nyolc évben pótolhatatlan értékű fákat irtottak ki százszámra Budapest területén. Pedig a városban, különösen a belvárosban így is a szükségesnél kisebb a zöld felületek aránya. Egy európai nagyvárosban kiemelten fontosnak tartjuk, hogy legyenek olyan parkok és ligetek, ahová az emberek elmenekülhetnek a város zaja és zsúfoltsága elől, és madárcsicsergős környezetben pihenhetik ki a hétköznapok fáradalmait. Különösen fontosnak tartjuk, hogy az út menti fák megmentésére és gondozására ügyeljen a városvezetés. 

Attól tartunk, a fővárosi vezetés újabb fairtásokat tervez a jövőben. A Margitszigeten Tarlós hanyagsága miatt észrevétlenül irtották ki a fákat, a Római-parti gát építési területén viszont szándékosan tüntetnék el a kivételes értékű fákat magába foglaló, gyönyörű ártéri ligetet.

A Liberálisok felszólítják a fideszes városvezetést, hogy hagyjon fel a fairtásokkal! Védje a természetet, védje a fákat és a fákon élő madarakat! Nem lehet egyik napról a másikra új csemetékkel pótolni azt a veszteséget, ami a várost érte az elmúlt nyolc évben. Átfogó, átgondolt környezetvédelmi programra és a zöld területek nagyarányú növelésére van szükség a városban!

Magyar Liberális Párt - Liberálisok


 

h i r d e t é s