h i r d e t é s

Február végéig lehet szavazni az Európai év fája magyar jelöltjére

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Február végéig lehet szavazni az Európai év fája magyar jelöltjére

2020. február 16. - 07:54

 

Február végéig lehet szavazni az Európai év fája elnevezésű verseny magyarországi jelöltjére, a kaposvári Szabadságfára.

Kaposvár - Szabadságfa - Forrás: evfaja.okotars.hu

A Berzsenyi Dániel Tagiskola udvarán álló kocsányos tölgyre bárki voksolhat a treeoftheyear.org internetes oldalon – olvasható a somogyi megyeszékhely polgármesteri hivatalának közleményében.


Forrás: evfaja.okotars.hu

Kaposvár a közösségi alapú környezetvédelmi és helyi fejlesztési projektek támogatásával foglalkozó, brüsszeli székhelyű Environmental Partnership Association (EPA) által meghirdetett megmérettetést jó lehetőségnek tartja arra, hogy a Szabadságfán keresztül egész Európának megmutassa helyi értékeit, az igazi zöld várossá válás irányába tett lépéseit.

Szabadságfát 1929. április 18-án ültették az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezve, a csemete az Írott-kőről került Kaposvárra, a gyökereire Kassa, Kolozsvár és Nagyvárad földjét hintették. A fa az évek múltával csodálatos koronát növesztett, s mivel ott él, ahol az iskolai ünnepségeket tartják, több ezer berzsenyis diák életének vált a részévé.

A Szabadságfa tavaly októberben 4431 szavazattal lett a magyarországi Év fája cím birtokosa és jó esélyekkel vesz részt az Európai év fája versenyben is, ahol idén 16 ország fái vetélkednek egymással. A tizedszer meghirdetett európai megmérettetésben – akárcsak tavaly – két fára szavazhat mindenki. A szavazatok számának alakulását folyamatosan lehet követni, de az utolsó héten a szavazás titkossá válik, az eredményt a március közepén esedékes brüsszeli díjátadón hozzák nyilvánosságra a szervezők.

erdekesvilag.hu


 

h i r d e t é s