h i r d e t é s

Fejszével akart nekirontani a politikusoknak a parlamentben egy fiatal férfi

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fejszével akart nekirontani a politikusoknak a parlamentben egy fiatal férfi

2021. január 28. - 06:31

 

A szlovák Nemzeti Tanács pozsonyi épületébe egy fiatal férfi szeretett volna betörni, szerencsére azonban a biztonsági őrök időben leállították.

Forrás: Facebook/Ján Marosz

Az egykori parlamenti képviselő, Ján Marosz vette észre először, hogy a parlament épületének bejáratánál szerda délután három óra tájékán egy fiatal férfi jelent meg, majd néhány perccel később egy hatalmas fejszével a kezében határozott léptekkel a folyosó felé tartott.

Marosz szerint a láthatóan kábítószer vagy alkohol befolyása alatt lévő férfi az ajtónál húzta elő táskájából a fejszét, miközben azt kiabálta, hogy a politikusok tönkretették az életét, semmije se maradt, és a bíróság már úgyis elítélte, ezért neki teljesen mindegy.

Az Aktuality.sk hírportál információi szerint a férfire időben lecsaptak a biztonsági őrök, ezért senki sem szenvedett sérüléseket. Nemcsak fejszét, hanem egy nagyobb kést is találtak a táskájában, ezért komolyabb tragédia is történhetett volna, ha nem intézkednek a rendfenntartók.

"Ez a srác éppen egy nagyot szeretett volna hajítani a szekercéjével a Nemzeti Tanács épületében. A profi kidobóembereknek köszönhetően hamar hatástalanították őt" – írta az ex-képviselő a Facebook-oldalán.

A házelnök, Boris Kollár hozzátette, a kidobók már akkor felfigyeltek a furcsán viselkedő férfira, amint a parlament felé közeledett, ezért szinte azonnal reagálni tudtak rá.

Szlovákiában egyébként nagy a feszültség a lakosság körében, a kormányfő ugyanis a második országos antigénteszt után további lezárásokat és korlátozásokat lengetett be, ami szöges ellentétben állt korábbi kijelentésével, miszerint oldhatnak a zárlaton még tavasz előtt. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s