h i r d e t é s

Fél óra alatt 69 aláírás Esztergomban!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fél óra alatt 69 aláírás Esztergomban!

2019. április 10. - 14:27

 

Komjáthi Imre vezette MSZP-P kampánycsapat Esztergomban gyűjtötte az ország egyetlen közös EP-listájára az ajánló aláírásokat.

Esztergomban a Bástya Auház előtt állították fel az MSZP-Párbeszéd tagjai és civil aktivisták pultjukat.

Meglepően sok fiatal írt alá és voltak, akik a támogató aláírásokon kívül a segítségüket is felajánlották. "Harcos" elutasítás a kitelpülés alatt nem volt.

Komjáthi Imre a helyi Fidesz-irodát is meglátogatta:

Miről szól a kampány?

A „Haza. Szeretet. Európa!” program célja, a Szociális Európa megteremtése:
Céljuk, az európai minimálbér bevezetése. Ez azt jelenti, hogy napi 8 óra becsületes munka után, havi 240.000,-Ft, azaz 750 euró legyen az európai minimálbér. Ettől az országok eltérhetnek, de csak felfelé: többet adhatnak, kevesebbet nem.
Az egészségügyi ellátás területén a magyarok ma nem számíthatnak saját kormányukra. Ezért úgy döntöttek, hogy az Európai Parlamentben kezdeményezik az egységes Uniós minimumfeltételek rögzítését, olyat, amelytől a mindenkori magyar kormány sem térhet el. 
Az európai minimálbér mintájára küzdeni fognak azért, hogy minden gyermek után 150 euró, azaz 48.000,-Ft-os európai minimál családi pótlék járjon, minden gyermek után.
Kezdeménydezik a szociális alapú Európa diák és hallgatói ösztöndíj bevezetését, melynek átlagos mértéke 320.000,-Ft/év, de küzdeni fognak azért is, hogy az Unió kényszerítse rá az elnyomó kormányt arra, hogy a dolgozó emberek adóját - az Eu-ban nálunk legmagasabb általános forgalmi adót – 27%-ról, 20%-ra csökkentse. Így több marad a pénztárcában, és több jut az asztalra.
És sajnos igen: az Uniós pénzeket lenyúló korrupt Fidesz eljátszotta Európa bizalmát, s ez egyenes út Magyarország kizárásához, de ez ellen is fellépnek, nem fogják ezt engedni! Nem szabad elfelejteni, hogy az MSZP vitte be Magyarországot az Európai Unióba.

Európa, vagy Orbánisztán! Ez a tét május 26.-án.


 

h i r d e t é s