h i r d e t é s

Felhős égbolttal és havas esővel tarkított időnk lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felhős égbolttal és havas esővel tarkított időnk lesz

2019. január 28. - 06:11

 

Hétfőn délelőtt a borult ég mellett sokfelé várható havas eső, eső. - írja az Időjárás.hu

Illusztráció: MTI Fotó: Mohai Balázs

Délután folytatódik a felhős idő, eső, havas eső, a magasabban fekvő tájakon havazás formájában érkezik a csapadék. Változó irányú szél lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, 5 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Hétfőn kettősfront érkezik és okoz megterhelő élettani helyzetet. A változékony időben gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás és a keringési panaszok is fokozódhatnak. - írja a meteoklinika.hu

Hétfőn kettősfront éri el térségünket, folytatódik a humánmeteorológiailag megterhelő időszak. A hideg és melegfrontérzékenyek egyaránt nehéz napra számíthatnak. A frontérzékenyek körében görcsös fejfájás, izom-és hasigörcsök jelentkezhetnek, emellett migrénes panaszokra is készülni kell.

A változékony időjárás további terhelést okoz, a krónikus betegek és az idősek vérnyomás-ingadozást, gyakori rosszullétet tapasztalhatnak.

A változékony időben fontos áttérni kímélő étrendre, kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, helyezze előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszon minél több zöldséget és gyümölcsöt, ezzel immunrendszerét is tartósan megerősítheti.

A táplálkozásunk átalakításánál sokszor veszünk igénybe szakember segítségét – dietetikus, táplálkozási szakértő stb. – úgy az időjárás okozta problémáink esetében is fordulhatunk szakemberhez, mert létezik segítség. Nem kell az időjárás okozta problémáktól szenvednie.

Az időjárás a nap nagy részében nem kedvez a szabadtéri programoknak.

A csapadékos időben alacsony a hő-és komfortérzet, könnyen megfázhat, ha nem vigyáz. A borús, fényszegény időben levertség, ingerültség és depressziós tüneteket jelentkezhetnek, ilyenkor nyűgösebb lehet a megszokottnál. Hangulatán sokat javíthat, ha színes tárgyakkal veszi körbe magát, vidám zenét hallgat, és jó társaságban tölti az időt.

A közlekedést napközben többfelé nehezítheti vegyes halmazállapotú csapadék és ónos eső: télies útviszonyokra kell készülni, a jegyes, csúszós útszakaszok fokozzák a balesetveszélyt, ezen kívül pedig a reflexidő is megnő.

Vezető tünetetek a mai napon: vérnyomás-ingadozás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s