h i r d e t é s

Feljelentés: Nem túróból készül a Pöttyös Túró Rudi

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Feljelentés: Nem túróból készül a Pöttyös Túró Rudi

2023. június 05. - 14:31

Egy TikTok-felhasználó tett bejelentést a Nébih-nél azzal kapcsolatban, hogy a Túró Rudi valójában nem is túróból készül, hiszen nem szerepel az összetevők listáján. Bírósági ügy zajlik az esettel kapcsolatban.

Forrás: Túró Rudi/Facebook

Egy Termékkritikus nevű TikTok-csatorna videósa azt vette észre, hogy a Túró Rudi összetevői között valójában nem is szerepel a túró, ezért bejelentést tett – írja a hvg.hu

Az ízesített Túró Rudik 0 százalék cukorral készülnek és egyik sem tartalmaz túrót és nem is abból készülnek, ezért a csatorna tulajdonosa feljelentette a Túró Rudi gyártóját. 

@termekkritikus

♬ eredeti hang - A termékkritikus

Emberek milliói vásárolhatnak naponta drágábban azért, mert magasabb minőségű terméket szeretnének fogyasztani, közben pedig a túró helyett savanyú tejalvadékból és tejalapú rögös készítményből készült terméket fogyasztanak

– mondta. 

A videós május 31-én e-mailben írta meg a problémáját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, illetve a Szabolcs Szatmár Bereg megyei élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi osztályához. A férfival már másnap közölték, hogy jelenleg bírósági ügy zajlik az esettel kapcsolatban:

@termekkritikus

♬ eredeti hang - A termékkritikus

Az ízesített termékek esetében valóban nem túró szerepel az összetevők listáján. Ennek oka, hogy az Élelmiszerkönyv szigorúan megszabja, hogy mit tartalmazhat és mit nem a túró. (nlc.hu)