h i r d e t é s

Feljelentették a szekszárdi önkormányzat egyik képviselőjét a nyitva tartó edzőterme miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Feljelentették a szekszárdi önkormányzat egyik képviselőjét a nyitva tartó edzőterme miatt

2021. január 31. - 11:21

 

Feljelentették a szekszárdi önkormányzat egyik képviselőjét arra hivatkozva, hogy illegálisan, a járványügyi szabályokat megsértve üzemeltet egy fitnesztermet a városban. 

Faragó Zsolt - Forrás: szekszard.hu

Az Éljen Szekszárd képviselője azt állítja, nem sértett szabályokat, hiszen ő személyi edzőként is dolgozik, ott tart edzéseket ahol akar, nem tiltja semmi, hogy ezt a saját ingatlanában tegye, profi felszerelésekkel élsportolóknak.

Az ATV Híradó felvételein látható épületben tart személyi edzéseket Faragó Zsolt az Éljen Szekszárd önkormányzati képviselője. Egy ismeretlen tett ellene feljelentést arra hivatkozva, hogy a járványügyi szabályokat megsértve tartja nyitva fitnesztermét. A szekszárdi városvédők elnöke is azt mondja, őket is sokan megkeresték azt állítva, hogy sérti a lakók önérzetét, hogy vannak, akik kibújhatnak a szabályok alól, ha sportolásról van szó.

"A mi problémánk az, hogy egy edzőtermet üzemeltet úgy egy képviselő, hogy nem tartja be a járványügyi szabályokat. Most azzal próbálkozik Faragó Zsolt, hogy ez egy magánlakás, de könyörgöm: azért mindenki látja, hogy ez egy edzőterem. Tehát elhiszem, hogy jogilag lehet kiskapukat keresni" - nyilatkozta a Híradónknak Szabó Balázs, a Szekszárdi Városvédők elnöke. 

A feljelentés után a rendőrök is megjelentek, hogy ellenőrizzék a helyiséget, ekkor ketten voltak a teremben, mindketten élsportolók. Faragó szerint ez nem a nagyközönségnek szóló edzőterem. Ide csak profik járnak. Az épületbe csak azok tudnak bemenni, akinek névre szóló ajtónyitójuk van. Betartják a járványügyi szabályokat, ráadásul naponta fertőtlenítenek a szakemberek. 

"Ez egy magántulajdon, fitneszteremként nincs regisztrálva, működési engedély-kötelességem nincsen, hiszen az egyéni vállalkozás egy személy edzőre szól és ezáltal tulajdonképpen bárhol tarthatom az edzéseket. A kormányrendet kimondta azt, hogy a konditermeknek ugyan be kell zárni a nagyközönség előtt, de a versenyzők felkészülését nem szabad akadályozni" - magyarázta Faragó Zsolt önkormányzati képviselő.

Faragó felháborítónak tartja, hogy ilyen, szerinte koholt vádakkal támadják az ellenzéki képviselőket, most azt fontolgatja, jogi lépéseket tesz az őt rágalmazókkal szemben.

Kerestük a rendőrséget de az ügyben nem kívántak nyilatkozni azonban a szerkesztőségünkhöz eljuttattak egy közleményt, amelyben azt írják, hogy a fitneszterem üzemeltetője ellen közigazgatási eljárást indítottak. Azok, akik pedig bent tartózkodtak, és edzettek, őket szabálysértési eljárás alá vonják. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s