h i r d e t é s

Fellöktek egy babakocsit toló nőt a XIX. kerületben, hogy elvegyék a nyakláncát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fellöktek egy babakocsit toló nőt a XIX. kerületben, hogy elvegyék a nyakláncát

2020. május 24. - 11:39

 

Így lett "rend" "két hét alatt" az országban

Forrás: police.hu

Csütörtök délelőtt egy férfi a XIX. kerületi Deák Ferenc utcában egy babakocsit toló nő nyakából tépte ki a nyakláncát.

A támadás következtében a nő a babakocsira esett, ami felborult, és a kisgyerek kiesett a kocsiból. Az anya és gyermeke is megsérült. A támadást látva egy szemtanú a nő segítségére sietett, ezért a támadó elszaladt, a láncot pedig eldobta, majd társa kocsijába beszállt, és elmenekültek.

A két férfi egy órával később a IX. kerületben, a Határ úti villamosmegállóban próbált meg hasonló módszerrel megszerezni egy nyakláncot. Épp a villamosra szállt fel egy nő, amikor a nyakából kitépték a nyakláncát. De a nő a támadás miatt megnyomta a jármű vészjelzőjét, ezért a villamosvezető és egy utas a segítségére sietett. A támadó a helyszínről elfutott, a megszerzett nyakláncot menekülés közben eldobta, majd társával együtt autóval elhajtottak.  

A rendőrök egy órán belül azonosították a feltételezett elkövetőket. A 26 éves B. Gyulát május 21-én a XX. kerületben egy körzeti megbízott fogta el, társát a 24 éves H. Sándort pedig délután fogták el a ferencvárosi nyomozók IX. kerületi lakásán.

A BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói B. Gyulát rablás bűntett és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt, H. Sándort pedig kétrendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A két férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. (police.hu) / 444.hu


 

h i r d e t é s