h i r d e t é s

Félmillióan látták a videót, amelyen állítólag egy rejtélyes „dunai szörny” szerepel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Félmillióan látták a videót, amelyen állítólag egy rejtélyes „dunai szörny” szerepel

2018. szeptember 06. - 16:42

 

Van azonban egy sokkal prózaibb magyarázat is a jelenségre. - írja az nlcafe.hu.

Már több mint 515 ezren látták a Facebookon azt a videót, amelyet a készítők saját bevallásuk szerint egy titokzatos „dunai szörny” követése közben készítettek a dunaújvárosi Pentele híd közelében. Valójában azonban van egy ennél sokkal prózaibb magyarázata a képeken látható jelenségnek

– írja a 444.hu.

A felvételen az látszik, ahogyan a víz alatt valami úgy felkavarja a vizet, mintha egy hatalmas élőlény mozogna a vízfelszín alatt. A 444.hu szerint „sajnos” csak egy szenny- vagy hűtővíz-bevezető cső okozta a jelenséget: a folyó melletti erőművek, ipari üzemek ugyanis sokszor a folyó fenekére fektetett csöveken keresztül vezetik be a vizet a folyó közepére, mert ott erősebb a sodrás.

Bár a videó készítői azt írják, 4 kilométeren keresztül követték a „szörnyet”, a felvételen végig egy helyben látható a bugyborékolás, csak a folyó sodrása kelti azt az illúziót, mintha mozogna.

A hírportál szerint már korábban is felkerült a YouTube-ra egy videó, amelyen ugyanezt a csövet próbálták meg vízi szörnyként prezentálni, hasonló sikerrel. Most csak a Duna alacsony vízállása miatt volt látványosabb a dolog.

nlcafe.hu


 

h i r d e t é s