h i r d e t é s


Felmondó orvosok - teljes káosz az esztergomi kórházban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felmondó orvosok - teljes káosz az esztergomi kórházban

2017. augusztus 26. - 11:16

 

"...az országos humánerőforrás-krízis hatásai érintik az Intézményt." - ezt még júniusban mondta Dr. Pák Péter az esztergomi kórház családorvosi tájékoztatóján.

Forrás: RTL Klub

Akkor összességében 30 munkatárs hiányzott az Esztergomi Vaszary Kolos Kórházból. A botrány a kórház Szülészeti osztályán robbant ki.

Az RTL Klub és az ATV rejtett kamerás felvételein jól látható, amelyről 2017. júniusában Dr. Pák Péter orvosigazgató beszélt:

"A Nőgyógyászati Osztályon a közeljövőben pályázati pénzből az épület megújulása várható, VIP kórtermet alakítottak ki, a laparoscopos eszközparkot fejlesztették. Fél év alatt 3 rezidens és 1 szakorvos távozott az osztályról, a humánerőforrás helyzet nehéz, a kollégák keresése folyamatos, a működés jelenleg zavartalan."

Nos a helyzet minden, csak nem zavartalan. Egészen elképesztő az a menedzsment, aki engedélyezi egy épületrész/szárny felújítását olyan formában, hogy közben vizsgálatok és műtétek zajlanak az épületben. Amikor pedig ez nagyobb nyilvánosságot kap, amolyan "BBK-hacker" módra elkezdik keresni a szivárogtatót.

"Fél év alatt 3 rezidens és egy szakorvos távozott az osztályról."

Ezt most a kórház orvosigazgatója mondta, de város-szerte arról hallani, hogy itt is és ott is orvosok mondanak fel, mert nem bírják a légkört. Ezt pedig gyakorlatilag nem lehet a "nehéz humánerőforrás helyzettel" magyarázni, itt bizony szakmai- vezetési- és emberi okok is állhatnak a háttérben. Ezt persze azonnal tagadnák az illetékesek, hiszen minden rendben van abban a kórházban, amelynek ellátási területéhez közel 30 ezer ember tartozik!

Ha nincs szakorvos, akkor Esztergomban nem fognak gyerekek születni. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lesznek "esztergomiak", csak azt, hogy az anyukáknak
a 2010- évi I. törvény alapján kérvényezniük kell majd az anyakönyvi eljárásról szóló rész szerint születendő gyermekeik születési helyét. Persze csak abban az esetben lehet a születendő baba esztergomi, ha édesanyja is az.

De hát egy jogászállamban minden megoldható, bürkorácia-ügyileg egyszerűbb Tatabányán vagy a fővárosban szülni, mint keríteni szakorvosokat Esztergomba! Ja és, hogy a nőgyógyászattal is gondok vannak az orvoshiány miatt? Arra remek fizetős szolgáltatások vannak...h i r d e t é s

betöltés...

;