h i r d e t é s

Felszólítják a Fideszt, hogy azonnali hatállyal zárja ki tagjai közül Pócs Jánost

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felszólítják a Fideszt, hogy azonnali hatállyal zárja ki tagjai közül Pócs Jánost

2019. március 25. - 11:06

 

A Magyar Liberális Párt megdöbbenéssel értesült arról a napokban előkerült videofelvételről, amelyen Pócs János, a Fidesz országgyűlési képviselője büntetésképpen kazánba zárja egy roma alkalmazottját, égő papírokat dobál be mellé és elégetésével fenyegetődzik.

Forrás: magyarnarancs.hu

Felszólítjuk a Fideszt, hogy a nyíltan rasszista, cigánygyűlölő és a roma holokuaszt áldozatainak emlékét is sértő tette miatt azonnali hatállyal zárja ki Pócs Jánost a kormánypárt tagjainak soraiból.

444-en megjelent írás alapján a felvételen "Pócs János akkori önkormányzati, jelenleg parlamenti képviselő viccelődik azzal, hogy felgyújtja egyik cigány alkalmazottját. A videón a férfi a gyúlékony anyaggal megrakott kazánban guggol, és azt mondja, Pócs dühös rá, amiért megivott egy féldecit. Pócs égő papírlapot rak a kazánba, majd a kiabáló férfire csukja az ajtót, és azt mondja, most majd megtanulja, hogy nem szabad innia". A felvételen az alábbi párbeszéd is elhangzik:

Azt mondtad, minden cigányt itt égetsz el. Ezen próbálod ki

– mondja a kazánba zárt férfi, mire Pócs azt válaszolja:

Csak azt, amelyikre haragszom.

A fideszes képviselő elismerte, hogy ő látható a felvételen, semminemű megbánást sem tanúsítva azt is kijelentette, hogy a videót viccnek szánták és ma is újra elkészítené.

A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják a rasszizmus, a cigányellenesség minden megnyilatkozási formáját. Pócs Jánosnak az általa készített felvétel uszító szellemiségével, a romák fizikai megsemmisítését kívánatosnak tartó náci szemlélettel együtt el kell tűnnie a közéletből. Amennyiben a Fidesz nem kér bocsánatot a magyarországi roma nemzetiségtől és nem zárja ki azonnali hatállyal tagjai közül a nyíltan rasszista parlamenti képviselőt, azt csak annak jeleként tudjuk értelmezni, hogy a kormánypárt is egyetért a cigányok elégetésének szándékával, közösséget vállal a cigánygyűlölettel és minden morális alapját elveszíti arra, hogy más pártokat rasszistának bélyegezzen.

Magyar Liberális Párt - Liberálisok 


 

h i r d e t é s