h i r d e t é s

Felügyelet nélkül hagyott égő gyertya okozott lakástüzet, az egész tömbházat ki kellett üríteni

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Felügyelet nélkül hagyott égő gyertya okozott lakástüzet, az egész tömbházat ki kellett üríteni

2020. január 31. - 14:36

 

Tizenkilenc személyt menekítettek ki egy marosvásárhelyi tömbházból

A kép illusztráció! - Forrás: 24.hu

Mozgalmas éjszakája volt szerdáról csütörtökre virradóan annak a tizenkilenc lakosnak, akiket Marosvásárhely egyik lakótelepének tömbházából kellett kimenekíteni. Az esetről csak annyit tudnunk, amennyit a sürgősségi ügyek felügyelőssége közölt: a tömbház földszintjén található egyik lakásban tűz ütött ki, a füst pedig elárasztotta az egész lépcsőházat.

A tűzoltók rövid időn belül lokalizálták a füst eredetét, és megakadályozták, hogy a tűz továbbterjedjen. Megelőző jelleggel a tömbház lakóit (16 felnőttet és 3 gyermeket) kimenekítették otthonaikból. Senki nem sérült meg, de egy 49 és egy 34 éves asszony pánikroham miatt kórházi ellátásra szorult.

A tűzoltók szerint a tüzet minden valószínűség szerint egy felügyelet nélkül hagyott égő gyertya okozta. A tanulság tehát ezúttal is az, amire gyakran emlékeztetnek a tűzoltók: soha ne hagyjunk felügyelet nélkül égő gyertyát az asztalon, ügyeljünk arra, hogy a gyertya közelében ne legyen semmilyen gyúlékony anyag, és használjunk tűzálló anyagot alátétnek. (foter.ro)


 

Kommentek

h i r d e t é s