h i r d e t é s

Fenyő-gyilkosság: rövidesen vádat emelhetnek Gyárfás Tamás ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fenyő-gyilkosság: rövidesen vádat emelhetnek Gyárfás Tamás ellen

2019. március 29. - 07:18

 

A Magyar Nemzet szerint. A lap pénteki számában arról is ír: a KNYF és az NNI nyomozását "minden bizonnyal összehangolták". - írja a propeller.hu.

Ilusztráció: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Két hónapon belül, május végéig vádemelési javaslattal befejeződhetnek a Fenyő-merénylettel kapcsolatban zajló nyomozások, amennyiben nem merül fel új körülmény vagy a terheltek részéről újabb, elutasíthatatlan bizonyítási indítvány

– írta pénteki számában a Magyar Nemzet, amelyből az MTI idézett.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Gyárfás Tamás és Portik Tamás ellen a médiacézár 1998-as megölésére való felbujtás miatt, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Ihász Sándor volt főügyész ellen a Gyárfással kapcsolatos bűnpártolás miatt élhet vádemelési javaslattal.

A lap szerint a KNYF és az NNI nyomozását minden bizonnyal összehangolták, és egy ügyként kezelve kerülhet sor hamarosan a vádemelési javaslatra, majd a vádemelésre.

Egyelőre nem lehet tudni arról, hogy Portik Tamásnak volnának bizonyítási indítványai Fenyő meggyilkoltatásával kapcsolatban. A fogva tartást nehezen viselő volt olajbűnöző figyelmét a hírek szerint inkább a Prisztás József meggyilkoltatásával összefüggésben elrendelt perújítás köti le

– írja az MTI a cikk alapján.

A Magyar Nemzet úgy tudja, Gyárfás Tamás ügyében a sportvezető meggyanúsítása óta számos tanút hallgattak ki. Gyárfást magát hatszor is kihallgatták, de írásban is tett két vallomást. Ismét tanúskodott Óvári Győző, Fenyő János és a VICO cég volt ügyvédje, Riskó Judit, Portik anyósa, Tasnádi Péter és egykori bizalmasa, Sass László, valamint Marjai Judit, Tasnádi volt felesége.

propeller.hu


 

h i r d e t é s