h i r d e t é s

Ferenc pápa: Miért nem bombázták az Auschwitzba vezető utakat?

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Ferenc pápa: Miért nem bombázták az Auschwitzba vezető utakat?

2015. június 24. - 10:19
0 komment

 

Ferenc pápa torinói látogatása során a város történelmi központjában lévő Vittorio Veneto téren 90 ezer fiatal előtt mondott beszédet.

Ferenc pápa vasárnapi beszédében kritizálta a világ nagyhatalmait a második világháborús szerepvállalásuk miatt. Szerinte a szövetségesek nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy megakadályozzák a holokausztot. A pápa feltette a kérdést: „miért nem bombázták a vasútvonalakat, amelyeken szállították a fogvatartottakat?”

„A nagyhatalmak rendelkeztek fényképekkel azokról a vasútútvonalakról, amelyeken a vonatok a halálba szállították a zsidókat, keresztényeket, romákat és homoszexuálisokat” – mondta a pápa. „Mondják meg nekem, miért nem bombázták le ezeket a vasúti utakat?”

A katolikus egyházfő a sztálini „koncentrációs táborokban” szenvedőkről is megemlékezett, valamint újból népirtásnak nevezte az örmények lemészárlását. A pápa úgy fogalmazott, hogy a nagyhatalmak felosztották Európát, mint egy tortát.

A fiataloknak azt is elmondta, hogy a mai világban a pénzért csinálnak mindent, valamint beszédében elítélte azokat az embereket, akik nyilvánosan a béke szószólói, miközben fegyverekkel kereskednek.

 

nemzeti.net

Posted by SEJT on 2015. június 24.

 

Kommentek

h i r d e t é s