h i r d e t é s

Figyelmeztetnek a Rothschildok: ez lesz a következő válság

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Figyelmeztetnek a Rothschildok: ez lesz a következő válság

2019. november 06. - 08:34

 

A privátbanki és alapkezelői üzletág is válsággal néz szembe Európában, az üzleti modell pengeélen táncol a negatív kamatkörnyezet miatt – figyelmeztet az Edmond de Rothschild svájci bank vezetője. - írja a portfolio.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Vincent Taupin, aki a svájci bankot március óta vezeti, arról beszélt, hogy a felvásárlások vagy a nagyobb pénzbevonás az ügyfelektől sem jelent majd könnyű megoldást az iparág számára

- jegyzi meg a Financial Times.

A bankvezér kinevezése az Edmond de Rothschild átalakításának egyik lépése volt, ennek keretében a bankot kivezették a tőzsdéről és ismét a svájci Rothschild család teljes irányítása alá került. A pénzintézet 165 milliárd svájci frank feletti vagyont kezel.

Európa bankszektora az utóbbi években nagy nyomás alá került, a profitmarzsok történelmi mélypontra süllyedtek, köszönhetően részben a jegybankok laza monetáris politikájának. A privátbankokat különösen nehezen érintette és érinti az alacsony és sok esetben negatív kamatkörnyezet, különösen, ha Svájcot nézzük.

Taupin szerint a privátbanki piac válságban van, csak ez sokaknak nem tűnik fel amiatt, mivel ezen szolgáltatók többsége nincs tőzsdén jegyezve, így a szektor szenvedése sem feltétlenül kerül a címlapokra.

A vezér kitért arra is, hogy a kezelt vagyon növelése ma már nem a bankok profitabilitásának fő hajtóereje, ahogy ő fogalmaz, hasztalan növelni a vagyont ilyen hülye (értsd: magas) árazás mellett.

portfolio.hu


 

h i r d e t é s