h i r d e t é s


Financial Times: ideje, hogy az unió megbüntesse az Orbán-kormányt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Financial Times: ideje, hogy az unió megbüntesse az Orbán-kormányt

2017. szeptember 25. - 16:39

 

Szerkesztőségi cikkben kritizálja a magyar kormányt az egyik legnagyobb presztízsű pénzügyi lap. - írja a gepnarancs.hu.

Forrás: flickr.hu; Fotó: European People's Party (EPP)

A Financial Times szerint eljött az ideje annak, hogy az Európai Unió végre valódi szankciókat is fontolóra vegyen az Orbán-adminisztrációval szemben

– olvasható a 444-en.

A brit lap arról ír, hogy a populista-nacionalista magyar kormány kitapétázta az országot Soros György képével, akit a liberalizmus és a bevándorás szinonímájaként használnak, és akit tudatos álhírekre építő kampánnyal közellenségnek tettek meg Magyarországon.

Célkeresztbe került a CEU, szisztematikusan támadja a kabinet a civil szervezeteket, most pedig Orbán Viktor nemzeti konzultációt indít Soros állítólagos tervéről, miszerint migránsok millióinak Európába telepítésén ügyködik.

Az írás részletesen taglalja az illiberális kormány Soros ellen zajló bűnbakképző folyamatát.

Soros valóban írt arról, hogy az uniónak több menekültet kell befogadnia, és tett is javaslatokat intézkedésekre.

De azt állítani, mint a Fidesz, hogy megmágiázta az EU-t, hogy telepítsen be minden évben 1 millió migránst és kötelezze a vonakodó országokat ezeknek az embereknek a befogadására, az egy kitalált történet.

Az FT szerint a holokauszttúlélő Soros elleni kampány antiszemita húrokat penget, és az unió migrációs politikájával és a civilekkel folytatott harca így együtt támadást jelent az európai értékek, a nyitottság, a tolerancia és az emberi jogok ellen.

Ideje lenne, hogy az Európai Néppárt végre kizárja soraiból a Fideszt.

Az FT szerint nem volna helyes Magyarországot büntetni a magyar kormány miatt, és ugyan a Fidesz által felügyelt igazságszolgáltatástól nem várható, hogy fellép a kormánnyal szemben, így is van eszköz a kormány sarokba szorítására.

A lap azt írja, a magyar kormány megfenyegethető lenne azzal, hogy csak akkor jut hozzá a további forrásokhoz, ha az unió garanciákat kap arra, hogy az általa kiutalt forrásokat szigorúbb szabályok szerint osztják szét, és ha létrejön a tervezett Európai Ügyészség (European Public Prosecutor), a magyar kormány hozzájárul, hogy az intézmény – együtt az OLAF-al, az unió csalás elleni hivatalával – széles jogosítványokat kapjon.

Nem szabad hagyni, hogy uniós tagállamok élvezzék a tagság előnyeit, miközben nyilvánvalóan elutasítják annak szabályait, mint teszi azt ma a magyar kormány.

gepnarancs.huh i r d e t é s

betöltés..

;