h i r d e t é s

Fogyjunk le tésztával!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Fogyjunk le tésztával!

2021. május 24. - 08:59

 

Tésztával fogyni, hihetetlenül hangzik, ugye? Hiszen a szénhidrát a karcsúsodni vágyók legnagyobb ellensége! Pedig lehetséges. Csak a megfelelő tésztát kell választani, hozzá pedig a megfelelő szószt. Hogy pontosan hogyan? A cikkből kiderül!

Forrás: tenereabolt.hu

A tészta és a fogyás

Azoknak, akik nem szeretnének lemondani a tésztáról fogyókúra közben, van egy jó hírünk. Nem lehetetlen megvalósítani a sikeres diétát úgy, hogy közben tésztát fogyasztunk. Csak a megfelelő fajta tésztát kell választani, és néhány szósznak is feketelistára kell kerülnie.

Mi a fogyás titka? Alacsony kalóriabevitel és alacsony glikémiás indexű ételek, szénhidrátok fogyasztása. Az alacsony glikémiás indexű szénhidrátok azok a fajta szénhidrátok, melyek nem viszik nagyon magasra a vércukrot étkezés után, hanem lassú felszívódásuk miatt a vércukor is egyenletes marad. Ez azt jelenti, hogy nem éhezünk meg újra.

Az is fontos, hogy mennyi a fehérje- és rosttartalma egy-egy alapanyagnak, hiszen érdemes minél kevesebb szénhidrátot fogyasztanunk, legalábbis amikor fogyni szeretnénk. Ugyanis a fogyáshoz az izmokat is szinten kell tartani, mert az izmok sok kalóriát égetnek el. Ehhez pedig fehérje kell. A rost pedig az emésztésre van jó hatással.

Milyen tésztával lehet fogyni?

Fogyni az alacsony kalóriatartalmú, rostos és lassan felszívódó alapanyagból készült tésztákkal lehet. A fogyásra alkalmas tészták és a gluténmentes tészták halmaza feltűnően nagy átfedésben van egymással.

A kivétel talán a durumtészta, mely magas fehérjetartalmú durumtésztából készül. A többi egészséges és fogyasztó tészta, jó tápanyagokat, fehérjét, ásványi anyagokat, rostot tartalmazó gluténmentes tészták.

Ilyenek lehetnek a különböző zöldségekből készült tészták, de a rizstészta is nagyon egészséges és diétás, valamint a lenmaglisztből, hajdinalisztből készült társaik. Őket bátran fogyaszthatjuk.

Mivel együk a tésztát?

Alapszabály, hogy ne fogyasszunk zsírt és szénhidrátot együtt. Még a lassan felszívódó, egészséges tészták is elronthatják a diétát, ha zsíros szósszal esszük őket. Ezért érdemes kerülni a tejszínes szószt és a zsíros húsokat, ha tésztát eszünk.

Mit tegyünk, ha a tejszínes tésztákért vagyunk oda? Próbáljunk meg zsírszegény vagy növényi tejet használni, és valamelyik gluténmentes liszttel, például hajdinaliszttel sűrítsük be azt. Szalonna helyett pedig sovány sonkát használjunk.

Alapvetően a paradicsomszósz lehet a legjobb megoldás, de mint láthattuk, a tejszín is helyettesíthető.

Néhány tipp a sikeres fogyáshoz!

A tésztaételek és minden más mellé fogyasszunk sok nyers zöldséget. Tele vannak vitaminnal, laktatnak és rostosak, mely jól hat az emésztésre.

Fontos még, hogy ha fogyni szeretnénk, nagyon sok cukormentes folyadékot fogyasszunk, lehetőleg vizet. A vízháztartásunkra is érdemes odafigyelni, érdemes sok vízhajtó teát fogyasztani és kevés sót, ugyanis sokakon a túlsúly egy része egyszerűen víz. A mozgásról se feledkezzünk meg!


 

Kommentek

h i r d e t é s