h i r d e t é s

Főként a Dunántúlon átmeneti jelentős enyhülés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Főként a Dunántúlon átmeneti jelentős enyhülés

2019. január 27. - 06:13

 

Az átmeneti enyhülés hatására a havazás mellett lesz havas eső, eső és ónos csapadék is! - írja az Időjárás.hu

A kép illusztráció! - Fotó: H. Szabó Sándor

Délelőtt többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúlon lehetnek átmeneti napos időszakok, számottevő csapadék nem várható. 

Délután erősen felhős vagy borult idő várható, északkeleten gyenge havazásra számíthatunk. Megélénkül a délkeleti szél. -1, 6 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn délelőtt a borult ég mellett sokfelé várható havas eső, eső.  Délután folytatódik a felhős idő, eső, havas eső, a magasabban fekvő tájakon havazás formájában érkezik a csapadék. Változó irányú szél lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, 5 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem érkezik időjárási front térségünkbe, de az átlagnál melegebb idő hatására többen fáradékonyabbak lehetnek a megszokottnál. - írja a meteoklinika.hu

A melegedésre érzékenyek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: általános lehet a migrén, de fáradékonyság és alvászavar is felléphet. A következő napokon is előjöhetnek az említett tünetek, de intenzív panaszokra, nem kell készülni. Amennyiben hasonló tüneteket tapasztal ajánlott több folyadékot fogyasztani, megoldásként szolgálhat 2-3 csésze forró tea.

Az enyhe, nedves időjárás kedvez a járványok terjedésének, továbbra is fordítson fokozott figyelmet a higénia betartására és lehetőség szerint kerülje a zsúfolt tereket. Az év ezen időszakában fontos odafigyelni a megfelelő táplálkozásra, immunrendszerének megerősítése érdekében naponta legalább egyszer fogyasszon valamilyen friss zöldséget vagy gyümölcsöt.

A szabadtéri programokra kedvező alakalom nyílik, megfelelő öltözet mellett ajánlott akár hosszabb időt a friss levegőn tölteni. Hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüthet, amely kedvezően hathat hangulatára, valamint a hő-és komfortérzet is javulhat.

A levegőminőség jó, de a következő napokon nőhet a légszennyezettség.

A közlekedést az északkeleti tájakon havas eső, ónos eső nehezítheti. A nedves, csúszós utakon megnő a féktáv, könnyen megcsúszhat, ha nem vigyáz. A balesetek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel és tartson a megszokottnál nagyobb követési távolságot.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s