h i r d e t é s

Folytatódik a meleg, napos idő, kevés helyen záporral, zivatarral

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Folytatódik a meleg, napos idő, kevés helyen záporral, zivatarral

2021. június 09. - 05:07

 

A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Estétől a gomolyfelhők feloszlanak, ugyanakkor nyugat felől fátyolfelhők sodródnak az ország fölé. 

Nagyobb eséllyel a délnyugati megyékben és az északkeleti országrészben, illetve az Alföldön alakulhat ki zápor, néhol zivatar. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, zivatarok mentén átmeneti szélerősödés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul. Késő estére 18 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Nem várható fronthatás, folytatódik a meleg, nyári idő. A melegre érzékenyebbek kissé bágyadtabbak, fáradtabbak lehetnek, de a régen várt nyár hatására a legtöbben inkább pozitív változásokat tapasztalhatunk a közérzetben.

A helyenként kialakuló záporok, zivatarok területén átmenetileg romolhat az asztmások állapota.

11 és 15 óra között erős, sokfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, így célszerű lesz gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Továbbra is fogyasszunk elegendő vitamint, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, és figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s