h i r d e t é s

Folytatódik a ragyogó napsütés, csak a felhők zavarhatják meg

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Folytatódik a ragyogó napsütés, csak a felhők zavarhatják meg

2020. május 19. - 06:16

 

Kedden délelőtt a gyengén felhős és erősen felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, de hosszabb-rövidebb időre a legtöbb helyen előbújik a nap. - írja az idojaras.hu.

A Tihanyi Bencés Apátság és a Balaton látképe napfelkeltekor 2020. május 16-án. Forrás: MTI Fotó: Mohai Balázs

A Dunántúlon és a déli határvidéken elszórt jelleggel alakulhat ki záporeső, néhol zivatar.  Délután a megnövekvő felhőzetből elszórtan fordulhat elő kisebb csapadék, záporeső, néhol zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél. A délutáni csúcsértékek 24, 27 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Kedden front nem halad át felettünk, de az átlagnál melegebb idő hatására többen szokatlanul fáradtnak érezhetik magunkat.- írja a meteoklinika.hu.

Kedden időjárási front nem halad át felettünk. A melegedés hatására az érzékenyek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: általános lehet a migrén, a fáradékonyság és vérnyomás-ingadozás is felléphet. Amennyiben hasonló tüneteket tapasztal ajánlott több folyadékot fogyasztani, a fáradékonyság ellen pedig megoldásként szolgálhat 2-3 csésze citrommal ízesített tea. 

A légmozgás időnként megélénkül, de erős és viharos széllökésekre nem kell számítani. A fokozottan érzékenyeknél már okozhat enyhébb fejfájást és stressz a megélénkülő szél. A szélterhelés a következő napokon fokozódik, emiatt intenzívebb tünetekre is számítani kell.

Az időjárás alapvetően kedvez a szabadtéri programoknak, ajánlott pár órát a levegőn tölteni. A szabadtéri tevékenységeket tervezzék úgy, hogy a zsúfolt tereket és a tömeget elkerüljék. Most kiemelten fontos a higénia betartása, ajánlott sűrűn kezet mosni és kézfertőtlenítőt használni.

A pollenterhelés közepes, az allergiások körében továbbra is jelentkezhetnek panaszok. A légszennyezettség közepes vagy magas, a nagyobb városokban egészségtelen a levegő minősége. 

A közlekedés során a tompa reflexek okozzák a fő veszélyt, az utakon fokozott figyelem és körültekintés javasolt.

Vezető tünetek a mai napon: fáradékonyság, migrén, alvászavar. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s