h i r d e t é s

Fontosabb Esztergom volt KDNP-s polgármester-jelöltjének ügyvédi praxisa, mint a polgármesterség, de azért indul választáson

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Fontosabb Esztergom volt KDNP-s polgármester-jelöltjének ügyvédi praxisa, mint a polgármesterség, de azért indul választáson

2019. szeptember 24. - 09:32

 

Nehéz megérteni a volt KDNP-s ügyvéd motivációját, ha ilyeneket mond: "a legrosszabb, ami történhetne velem az, ha polgármester lennék” - akkor ugyanis ügyvédi praxisát is fel kellene adnia.

Forrás: Dr. Révfalvi Gergely / youtube / ugyved

A pártok országos vezetéseinél lobbizott az esztergomi ellenzéki együttműködésre ráinduló volt KDNP- s politikus, aki nem is olyan régen egy újonnan alakult egyesület élén jelentkezett be polgármesterjelöltnek a Duna-parti városban. Révfalvi Gergely – az atv.hu birtokába jutott levél alapján – visszalépéseket ajánlott fel visszalépésekért cserébe, és azt kérte, hogy Cserép János közös ellenzéki polgármesterjelölt ne legyen benne a csapatban. Cserép szerint Révfalvinak lett volna lehetősége asztalhoz ülni, miközben utóbbi szerint ő jelen volt és akkor sem képviselt mást, mint amit most mond.

„Kedvelem Cserép Jánost, de ne vegyen részt polgármesterjelöltként, sem egyéni képviselőjelöltként az összefogásban” – egyebek mellett erről írt Esztergom független polgármesterjelöltje, Révfalvi Gergely azon pártok központi vezetésének, amelyek a közös ellenzéki polgármesterjelöltet, Cserép Jánost támogatják a Duna-parti településen.

A városban egyébként röviden így fest a felállás az őszi önkormányzati választás előtt: a Fidesz-KDNP-vel szemben indult a Szeretgom Egyesület, amelynek polgármesterjelöltje, Cserép János. A februárban induló ellenzéki tárgyalássorozatnak köszönhetően ő lett az a személy, aki a pártok között is konszenzust váltott ki, a Momentum mellett ugyanis az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP, a Jobbik és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is beállt mögé.

Csakhogy augusztus elején színre lépett egy újabb egyesület Egész Esztergomért névvel, akit az a Révfalvi Gergely, aki 2013-ban szakított a KDNP-vel. Az egyesület érdekessége, hogy egy meglehetősen „színes” csapatot fog össze, az indulók között ugyanis egykori jobbikos, MSZP-s és KDNP-s is szerepel, sőt, volt jobbikosok a Mi Hazánk Mozgalom helyi alapítói és vezetői, illetve a Demokratikus Koalíció (DK) választókerületi elnöke, Manga Gyula is odaállt melléjük.

Most pedig vissza az első bekezdésben idézett levélhez, amelyet az utóbbi egyesületet vezető, és egyben polgármesterjelölt írt, és amely az atv.hu-hoz is eljutott.

Révfalvi Gergely ebben összefoglalva alkalmatlannak nevezi az ellenzéki jelöltet, Cserép Jánost, és külön deal-t ajánlott a pártoló szervezeteknek.

Lényege, hogy négy körzetben is visszalépnek a Cserép János csapatában lévők javára, cserébe – ugyancsak négy körzetben – pedig azt kéri, hogy a Cserép csapatában lévők lépjenek vissza az ő jelöltjeik javára. Két körzet pedig tárgyalási alap lehetne, tekintve, hogy Esztergomban tíz körzet van.

Az atv.hu megkereste a közös ellenzéki polgármesterjelöltet, aki elmondta, hogy hozzá nyilvánvalóan nem jutott el első körben a levél, csak később és hozzátette: a pártok is meglepődtek ezen.

Cserép János arra is emlékeztetett: februárban kezdődtek a megbeszélések, ekkor hirdették meg azt, hogy csatlakozzon az, aki indulásban gondolkodik, ekkor ugyanis – ahogyan fogalmazott – még volt idő arra, hogy eldöntsék és megbeszéljék a legfontosabb kérdéseket, folyamatokat (akár előválasztás), hogy kiderüljön, ki a legalkalmasabb egyes helyeken. 

Mint mondta, Révfalvinak is lett volna esélye ekkor, hogy kinyilvánítsa indulási szándékát.

Révfalvi Gergely közben arról beszélt az atv.hu-nak, hogy neki nincsenek személyi ellentétei a másik csapatban lévőkkel, és a választási matematika miatt jött ki az az ajánlat, amelyről a fenti levél szólt, és amellyel a központi pártvezetéseket kereste meg. A jelölt eközben máshogyan emlékszik a februárban megindult folyamatra: elmondása szerint ott volt és egyetlen kitétele volt, hogy legyen megegyezés és ne Cserép János legyen a közös jelölt, merthogy okos, intelligens, a habitusa viszont nem passzol ehhez szerinte.

Révfalvi azt is megjegyezte: „a legrosszabb, ami történhetne velem az, ha polgármester lennék”, akkor ugyanis ügyvédi praxisát is fel kellene adnia.

Tervezett ilyet – tette hozzá – a mostani helyzet viszont „ezt kívánta meg”. A kérdésre, hogy inkább az ellenzékről vagy a Fidesztől vehet-e el szavazatokat, a polgármesterjelölt nem adott egyértelmű választ, helyette azt mondta, hogy tulajdonképpen ő a helyi ellenzék és Fidesz ellenzékeként szeretne működni. (atv.hu)


 

h i r d e t é s