fbpx Fordulat a hónapokra bezáratott pékség ügyében | CIVILHETES

h i r d e t é s

Fordulat a hónapokra bezáratott pékség ügyében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fordulat a hónapokra bezáratott pékség ügyében

2020. december 02. - 07:24

 

Összefogott a közösség: enyhítették a két hónapra bezáratott pékség büntetését

Az Európa Pékség Nagyatádon - Forrás: Google Street View

Egy helyi házaspár kezdeményezésére aláírásgyűjtésbe kezdtek a nagyatádiak egy helyi pékségért, amit azt követően záratott be két hónapra a rendőrség, hogy az idősek vásárlási idősávján belül kiszolgáltak egy 65 évnél fiatalabb vásárlót.

Stoffné Perák Márta, az aláírásgyűjtés ötletgazdája a sonline.hu megkeresésére arról beszélt, "minket, vásárlókat is ugyanúgy megbüntettek az intézkedéssel, mint a tulajdonosokat. Sokalljuk a hatvan napot, szeretnénk, ha karácsony előtt újra kinyithatnának a mi örömünkre is."

Bár az Európa Pékség tulajdonosát nem ismerik, csak az eladókat, ők mindig barátságosak velük.

"Advent időszaka van, Jézus Krisztus eljövetelét várjuk. A szeretetről kell, hogy szóljon ez a pár hét, ezért igyekszünk az ügyért összefogni, ahogy tudunk" – fogalmazott.

A környék szinte azonnal megmozdult, rengetegen írták alá a petíciót egyetlen nap alatt.

Hogy ennek hatására-e vagy sem, egyelőre nem tudni, de a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a sonline.hu érdeklődésére közölte, hogy a bezáratott nagyatádi pékség ügyében a helyi rendőrkapitányság vezetője vizsgálatot rendelt el.

"Mivel az alkalmazott szankció az országos átlaghoz képest szigorúbb volt, az érintett szabálysértési hatóság korábbi döntésének felülvizsgálata során önkorrekcióval élt. Vagyis enyhítette a büntetést: a bezárást hét napra csökkentette és a bírság összegét pedig mérsékelte" – közölték. (sokszinuvidek.24.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek