h i r d e t é s

Fordulat a tárgyalóteremben: Portik Tamás mindenkit megdöbbentett

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Fordulat a tárgyalóteremben: Portik Tamás mindenkit megdöbbentett

2019. szeptember 18. - 07:02

 

Meglepő fordulat történt hétfőn délelőtt a Prisztás-gyilkosság perújításán: hosszú évek hallgatása és látszólagos érdektelensége után Portik Tamás összeszedte magát, és aktívan részt vett a tárgyaláson, sőt, a kinézete is sokkal rendezettebb. - írja a ripost.hu.

Forrás: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Lehet, hogy a Gyárfás-ügy miatt élénkült fel?

A kilencvenes évek alvilágának központi figurájaként ismert férfi mindig is legendásan igényes volt magára. Miután azonban 15 évre rács mögé került az Aranykéz utcai robbantás és Prisztás József megölése miatt, kifordult önmagából, külsejét elhanyagolta, a neki feltett kérdésekre összefüggéstelen válaszokat adott. A Prisztás gyilkosság perújítási ügyének előző két tárgyalásán torzonborz külseje volt, és egy szót sem szólt, vallomást sem tett. Ügyvédei szerint a találkozóikon összefüggéstelenül beszélt, és nehezen lehetett egy témára koncentrálni a figyelmét.

Portik a Fővárosi Ítélőtáblán 2016-ban. 15 év fegyházat kapott a Prisztás-gyilkosságért.

Meg is lepődött mindenki, hogy mindezek ellenére miért ragaszkodott a személyes jelenléthez, amit végül biztonsági okokból nem engedélyeztek neki, ezért csak kamerán és képernyőn keresztül távmeghallgatással volt jelen. A hétfői tárgyaláson Portik ismét felvillantotta egykori, magára sokat adó énjét. Haját és szakállát levágatta, és kifejezetten érdeklődve hallgatta a történéseket.

Amelyek egyébként nem épp az ő malmukra hajtották a vizet. Júniusban Jozef Rohác magára vállalta a Prisztás-gyilkosságot, és megnevezett három embert is, akik tudhattak erről. A szlovák rendőrök kettőt meg is találtak, és kihallgatták őket. Ladislav T. és Ludovik F. mind a ketten Rohác gyermekkori barátai, és egyöntetűen állították: semmi olyat nem hallottak, hogy a szlovák bérgyilkosnak köze lenne Prisztás József megöléséhez.

Elképzelhető, hogy védték a régi barátjukat, így javasolnánk a szembesítést

– kérte dr. Szikinger István, Portik védőügyvéde a tárgyaláson.

Mindenki legnagyobb meglepetésére Portik érdemben hozzá is szólt az eseményekhez, nyugodtan, rendezetten.

Számomra is kellemes meglepetés volt ez a hirtelen aktivitás. Ez az ügy mindig is érdekelte

 – fogalmazott a tárgyalás után Szikinger István.

Portik Tamás neve mostanában a Fenyő-gyilkosság, vagyis a Gyárfás-ügy miatt újra reflektorfénybe került. Lehet, hogy emiatt szedte össze magát? Mint ismert, Gyárfás Tamás médiavállalkozót, az úszószövetség volt elnökét gyanúsították meg azzal, hogy megbízta Portikot: ölesse meg Fenyő Jánost. Az ügyészség szerint Gyárfás megbízása alapján Portik megbízta Jozef Rohácot, aki a nyílt utcán kivégezte Fenyő Jánost.

A tegnapi tárgyaláson Portik és Rohác másik közös „bizniszéről”, a Prisztás-gyilkosságról volt szó. Ebben az ügyben a következő tárgyalási nap decemberben lesz, már ha addig a szlovák rendőröknek sikerül előkeríteniük Rohác harmadik tanúját.

ripost.hu


 

h i r d e t é s