h i r d e t é s

Francia borversenyen lett ezüstérmes a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok '1014' Irsai Olivér bora

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Francia borversenyen lett ezüstérmes a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok '1014' Irsai Olivér bora

2017. április 25. - 09:36

 

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok 2016-os Irsai Olivér bora ezüstérmet nyert a rangos strasbourgi Les GrandsConcours de monde nemzetközi borversenyen, melyre április második hetében került sor.

A Franciaország híres borvidékén, Elzászban megrendezett Les GrandsConcours du Monde hat nemzetközi szinten is elismert borversenyt foglal magában. A versenyen minden évben a világ 20 országából közel 1000 bor közül választják ki a legjobbakat. Idén először került megrendezésre a fehérborok és borszőlők világtalálkozója, a VINS BLANCS de Cépages et d’Assemblages du monde, melyen ezüstérmet kapott a Dubicz 2016-os Irsai Olivér bora.

A verseny magas szakmai színvonalát garantálja többek között, hogy tagja a legrangosabb borversenyeket tömörítő nemzetközi szervezetnek, a VinoFed-nek, illetve védnöke a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (OIV). A borok értékelését egy 80 fős szakmai zsűri végzi, köztük számos elismert francia és nemzetközi sommelier részvételével.

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

Dubicz Borászat és Szőlőbirtok 110 éves múlttal és 123 hektár saját szőlőültetvénnyel rendelkező, kiemelten fehérborokkal foglalkozó pincészet. A Mátrai borvidék nagyszerű adottságait és a legmodernebb technológiát ötvözve, kiváló ár-érték arányú friss, illatos, könnyed boraik mellett, magas beltartalmú reduktív fehérborokat, valamint hordóban erjesztett és érlelt testesebb borkülönlegességeket is kínálnak.


 

h i r d e t é s